×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 17.09.2023 11:53:52

  UNITED-MEDIA / United Media domaćin internacionalnog Emmy® polufinalnog žiriranja  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 14. septembar 2023. / United Media (UM), vodeća medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi bila je domaćin u procesu selekcije za dva polufinalna kruga žiriranja za dodelu međunarodnih nagrada Emmy®, u partnerstvu sa Nova i Opštinom Atina, navodi se u saopštenju UM.

  Članovi žirija okupili su se u Atini i razmatrali nominacije u dve kategorije: najbolja glumica i najbolji glumac.

  Među članovima žirija bili su poznati reditelji, glumci, producenti, montažeri, TV profesionalci i drugi vodeći svetski i regionalni stručnjaci iz sveta produkcije, televizije, filma i umetnosti.

  Nataša Buljan, direktorka razvoja novih formata za United Media i TV direktor Nove TV u Hrvatskoj; Vyara Ankova, jedna od najpopularnijih bugarskih TV profesionalaca sa velikim iskustvom u medijskoj i televizijskoj umetnosti; Zrinka Cvitešić, hrvatska filmska, televizijska i pozorišna glumica; Zrinka Jankov, glavna urednica Nove TV i Agapi Kefalogianni, direktor kanala Novacinema u okviru Nove u Grčkoj, bili su među članovima žirija koji su svojim iskustvom doprineli odabiru finalista za ovu prestižnu nagradu.

  Pobednici 51. međunarodne Emmy ® nagrade biće proglašeni na ceremoniji dodele nagrada u Njujorku 20. novembra 2023.

  Ovo je druga godina zaredom da je United Media pozvana od strane Emmy Awards akademije da učestvuje u procesu selekcije i nominacije tokom polufinalne faze, dok je prošlogodišnji događaj održan u Dubrovniku.

  O organizaciji procesa žiriranja, izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić rekla je: „Izuzetna je čast organizovati žiriranje za prestižne Emmy nagrade i to što smo izabrani vidimo kao priznanje naše liderske pozicije u medijskoj industriji. Posvećeni smo tome da budemo izvrsni u onome šta radimo i to nije samo slogan, već ključ našeg uspeha. Nastavićemo da ulažemo u kvalitetan sadržaj i sa nestrljenjem čekamo da sa publikom podelimo nove priče.“

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)