×


  Televizija -- Data și ora publicării: 20.03.2023 18:56:19

  MTEL-TELEKOM-SRBIJA / Telekom Srbija grupa nastavlja da razvija poslovanje u regionu  SKOPLJE (MEDIA EXPRES) / 17. mart 2023. / Od ulaska na tržište Severne Makedonije 2021. godine, kompanija Telekom Srbija je uložila četiri miliona evra i zaposlila 80 ljudi u svojoj ćerki firmi MTEL Severna Makedonija. Za naredne dve godine najavljene su značajno veće investicije i vrlo ambiciozni planovi.

  – Zadovoljni smo radom naše kompanije koja trenutno ima više od 16.000 zadovoljnih korisnika u Severnoj Makedoniji. U naredne dve godine uložićemo dodatnih 50 miliona evra i povećati naš tim za još najmanje 200 mladih profesionalaca – najavio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

  Marko Lopičić, generalni direktor MTEL-a, kazao je da ambicija nije da budu samo još jedan operator na tržištu.
  – Uvereni smo da ćemo sa planovima koje imamo za naredni period, podržani kvalitetom naših usluga, uskoro moći da se promovišemo kao telekomunikacioni operator broj 1 na makedonskom tržištu – istakao je Lopičić.

  Goran Trajanovski, predsednik Nadzornog odbora MTEL-a, izrazio je zadovoljstvo poslovnim okruženjem i saradnjom sa institucijama nadležnim za regulisanje sektora telekomunikacija.
  – Severna Makedonija ima konkurentno tržište telekomunikacija, regulativa je posebno dobra i omogućava operatorima da se razvijaju, rastu, jačaju svoju poziciju na osnovu kvaliteta usluga koje nude, ulažu u proširenje spektra usluga i povećavaju broj zaposlenih – naglasio je Trajanovski.

  Telekom Srbija grupa pruža širok spektar telekomunikacionih usluga u oblasti mobilne i fiksne telefonije, televizije i interneta za više od 11 miliona korisnika.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)