×


  Televizija -- Data și ora publicării: 15.03.2023 11:27:02

  N1-BH / Televizija N1 BiH dobila nacionalnu fr ekvenciju  SARAJEVO (MEDIA EXPRES) / 12. mart 2023. / Televizija N1, koja posluje u okviru kompanije United Media, dobila je od regulatornih tela Bosne i Hercegovine dozvolu za nacionalno emitovanje.

  Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine je, u okviru digitalizacije tržišta televizijskog emitovanja, sprovela javni konkurs na kojem je N1 BH dobila dozvolu za emitovanje TV programa putem digitalnog zemaljskog signala na teritoriji cele zemlje.

  News direktor N1 televizije u Bosni i Hercegovini Amir Zukić ponosan je i srećan što će ta televizija putem mreže zemaljskog digitalnog emitovanja stići u domove svih ljudi u Bosni i Hercegovini.

  „U ovih osam i po godina, koliko je N1 televizija prisutna na medijskoj sceni, primili smo bezbroj poziva s upitom kada će nas svi moći gledati. Konačno dolazi i to vreme. Sloboda, nezavisnost, tačnost i pravovremenost ostaju ključne vodilje N1 u proizvodnji 12 sati programa uživo svakog dana. Bez cenzure i bez kompromisa“, naglašava Zukić.

  „I dalje ćemo biti uvek prvi na mestu događaja, javljati se uživo sa svih lokacija, postavljati gostima u studiju i najteža pitanja, istraživati i otkrivati, a sve to kako bismo publici omogućili da bude objektivno, tačno i na vreme informisana. U ime 100 zaposlenih N1 BiH izražavam zahvalnost svima vama koji nas kontinuirano verno pratite i radujemo se što će se zajednica gledatelja N1, zahvaljujući digitalnom emitovanju, uskoro povećati. Vaš smo glas. Hvala na poverenju“, poručio je Zukić.

  Na osnovu izdate dozvole RAK-a, svi korisnici u Bosni i Hercegovini koji imaju tehnički pristup (DVB-T2 signal) moći će da prate N1 kanal u Multipleksu D na poziciji 7.

  N1 će dobivanjem nacionalne dozvole prerasti iz prekograničnog kablovskog kanala u nacionalnog emitera u Bosni i Hercegovini. Jedna je od brojnih televizija koje posluju u okviru United Media, vodeće medijske kompanije u jugoistočnoj Evropi. Portfolio grupacije čini više od 55 kablovskih kanala, šest televizija sa nacionalnom frekvencijom, 30 web portala, radio stanica i štampanih izdanja. Kompanija posluje u osam zemalja i ima 4.200 zaposlenih.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)