×


  Televizija -- Data și ora publicării: 10.03.2023 00:07:38

  FILM-KAJMAK / Novi film Milča Mančevskog u takmičarkom programu Festa  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 4. mart 2023. / Film čuvenog makedonskog reditelja Milča Mančevskog „Kajmak” premijerno je prikazan u okviru Glavnog takmičarskog programa 51. Festa u MTS dvorani.

  Glumac Aleksandar Mikić rekao je na konferenciji za novinare da je to priča o ljubavi i traganju za ličnom slobodom. Scenario mu se dopao jer je bio veoma precizan, rekao je Mikić i dodao da je saradnja sa Mančevskim bila odlična.

  Glumica Sara Klimoska rekla je da je njen lik u filmu na početku imao najmanje slobode, koju kasnije, sa pozicije moći, dobija. Prema njenim rečima, rad sa Mančevskim je odličan za glumca, jer se rade dobre pripreme, sve se konkretizuje. „On je reditelj koji nikada ne pušta loš kadar za glumca, dobro montira i zbog toga glumci u njega imaju poverenja”, kazala je je Klimoska.

  Kako je rekla glumica Ana Stojanovska, likovi u „Kajmaku” imaju interesantan unutrašnji život. Njen lik radi na pijaci i možda ima od svih najviše lične slobode, pa zato proba razne stvari.

  Istakla je da Mančevski daje tačna uputstva glumcima, šta i kako treba i posle snimanja „zadovoljan ideš kući”

  Film je prikazan na filmskom festivalu u Tokiju, publika je bila fascinirana, rekla je Ana Stojanovska.

  U bioskopima širom Srbije film će početi da se prikazuje u aprilu.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)