×


  Televizija -- Data și ora publicării: 28.02.2023 22:45:02

  FILM-INDIGO-KRISTAL / Premijera filma "Indigo kristal"  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 26. februar 2023. / Premijera filma "Indigo kristal" zakazana je za 7. mart u MTS dvorani, u Beogradu, tačno godinu dana od kada je pala prva klapa.

  Socijalnu dramu čija se radnja dešava u četiri dana, režirao je mladi reditelj Luka Mihailović kome je ovo debitantski film, a glavne uloge poverene su Miodragu Radonjiću, Nini Janković, Denisu Muriću i Pavlu Mensuru.

  Radnja filma smeštena je u Šapcu, gde pratimo tridesetogodišnjeg Vuka, koji izlazi na uslovnu slobodu nakon što je odležao osam godina u zatvoru. On počinje svoj proces asimilacije u društvo, međutim konstantno ulazi u situacije koje aludiraju na stari život.

  Njegov lični krik za pomoć, simbolični je generacijski krik za razumevanjem i pokušajem povratka na pravi put.

  „Ovo je pre svega generacijski film koji se bavi kolektivnim odnosima u vremenu u kom živimo. Glavni lik ovog filma je kolektiv - sistem vrednosti u kome živimo. Izbor da se snima 'ansambl film' je potreba da se zabeleži svedočanstvo vremena kome pripadamo“, naveo je glavni glumac i producent Miodrag Radonjić.

  Tekst je napisao reditelj Luka Mihailović, a kao producenti ceo projekat su podržali Miodrag Radonjić i Miloš Avramović, odnosno producentske kuće „Arhangel studios“, „Režim“, kao i RTS.

  U ostalim ulogama gledaćemo i Denisa Murića, Pavla Mensura, Miloša Petrovića Trojpeca, Miloša Đurovića, Mateju Popovića, Goricu Popović i Milana Čučilovića, a kao specijalni gosti na filmu se pojavljuju i frontmeni grupe „Crni cerak“ – Relja Despotović i Đorđe Bibić, koji su ujedno uradili u muziku za ovaj film.

  Film Indigo kristal nakon beogradske premijere očekuje poseta i drugim gradovima u Srbiji, a u redovnom bioskopskom repertoaru će se naći od 9. marta širom zemlje i regiona. Distribuciju filma radiće distributerska kuća Art Vista.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)