×


  Televizija -- Data și ora publicării: 26.02.2023 15:17:07

  SERIJA-BELEŽNICA-PROFESORA-MIŠKOVIĆ / Druga sezona serije “Beležnica profesora Mišković” na Superstar kanalu  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 23. februar 2023. / Prva epizoda druga sezone serije "Beležnica profesora Miškovića" u produkciji Telekoma Srbija i Košutnjak Filma, biće prikazana večeras, 20. februara na Superstar kanalu.

  Za potrebe snimanja druge sezone serije "Beležnica profesora Miškovića", inače napisane po motivima knjige Ratka Dmitrovića, korišćeno je dosta CGI, napredne tehnologije kako bi se, na autentičan način, predstavili događaji i lokaliteti od 441. go 2003. godine, periodu koji je pokriven kroz scenario.

  "Prošla sezona je bio neki eksperiment sa žanrom - koliko će se to publici dopasti, šta ćemo napraviti. U drugoj sezoni je izazov bio što smo odlučili da prvi put jako mnogo specijalnih efekata upotrebimo, kao sastavnog dela dramaturgije", kaže reditelj Miroslav Lekić za Tanjug Reflektor.

  U drugoj sezoni, junaci serije prate tragove širom Srbije, otkrivajući njene mistične delove i karakteristike i nastavljaju svoju potragu za tajnom skrivenom u beležnici. Nove epizode snimane su u Viminacijumu, Titelu, Đerdapu, dok je glavna lokacija bila planina Rtanj.

  -Žanr fantazija nije toliko zastupljen na domaćem i regionalnom tržištu, ali jeste na međunarodnom i to govori o želji kompanije Telekom Srbija da u našim ostvarenjima uživaju gledaoci širom sveta, što je naš strateški cilj - rekla je Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju kompanije Telekom Srbija.

  Serija se bavi stvarima koje su mistične, naučno neobjašnjive, a Lekić je primetio da je "svako od nas imao neko iskustvo tog tipa, nečeg što ne može da objasni", i da je prirodno da se "širi auditorijum zainteresuje".

  Prva epizoda druga sezone serije "Beležnica profesora Miškovića" u produkciji Telekoma Srbija i Košutnjak Filma, biće prikazivane od 20. februara na Superstar kanalu.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)