×


  Televizija -- Data și ora publicării: 09.11.2022 14:27:14

  UNITED-GROUP-ETNO / United Grupa postaje član izvršnog odbora udruženja ETNO  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 8. novembar 2022. / United Grupa, vodeća telekomunikaciona i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, postala je jedna od 13 članica Izvršnog odbora Udruženja evropske mreže telekomunikacionih operatora (ETNO), uz kompanije Deutsche Telekom, Orange, Telefonica, BT, Telenor, Telia, TAG i KPN.

  Tokom generalne skupštine udruženja evropskih telekomunikacionih operatora u Skoplju, ETNO je definisala strategiju za 2023. godinu i donela nekoliko upravnih odluka.

  “Srećni smo što ćemo zajedno sa evropskom institucijom kao što je ETNO raditi na izgradnji boljeg zakonodavnog i regularnog okvira koji će pružiti podsticaj telekomunikacionim kompanijama da investiraju u najsavremeniju infrastrukturu i unapređenje digitalnih usluga za naše korisnike. Ovo je jasno priznanje vrednosti United Grupe u evropskom digitalnom ekosistemu”, izjavila je Dragica Pilipović Chaffey, potpredsednica United Grupe za korporativne poslove.

  U naredne tri godine dr Janet Zaharieva, savetnica Upravnog odbora za regulatorna pitanja kompanije Vivacom, predstavljaće United Grupu u Izvršnom odboru udruženja ETNO zajedno sa drugim vodećim telekomunikacionim operatorima u Evropi.

  ETNO je glavno strateško udruženje evropskih operatora elektronskih komunikacionih mreža, a njene članice su okosnica digitalnog napretka Evrope. United Grupa članstvom u ETNO dobija glas za ključne odluke koje utiču na budućnost sektora telekomunikacija.

  U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanije SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1, Nova S i Sport Klub.

  Ovim imenovanjem, Grupa će aktivno učestvovati u kreiranju budućnosti sektora telekomunikacija i doprineti ciljevima ETNO-a za 2023. godinu koji uključuju osnaživanje zajednica kroz pristup inkluzivnoj digitalnoj infrastrukturi i uslugama, istovremeno omogućavajući značajno smanjenje emisije ugljen-dioksida.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)