×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 07.06.2021 23:18:10

  UG-REZULTATI / Stabilan rast profitabilnosti United Grupe  Beograd (MEDIA EXPRES) / 7. jun 2021. / United Grupa objavila je poslovne rezultate za 2020. godinu i prvi kvartal 2021. godine, nakon poslednjeg sastanka sa investitorima United Grupe održanog 27. maja.

  - Prošla godina bila je jedna od godina najvećih transformacija u našoj istoriji i smatramo da je 2021. podjednako važna. Pozitivni trendovi rasta prihoda i EBITDA nastavili su se tokom 2020. i 2021. godine. Naš put profitabilnog rasta podržan je značajnim akvizicijama koje su nam otvorile nova tržišta i koje pružaju podršku za kontinuirano liderstvo United Grupe u regionu, kada je reč o telekomunikacionim i medijskim uslugama – rekla je Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe.

  Ona je dodala da kompanija vidi značajne mogućnosti za rast na svakom novom tržištu, kao i zdrave sinergetske efekte sa ostatkom Grupe.

  Ulazak United Grupe u Hrvatsku, Bugarsku i Grčku povećao je ukupno tržište na približno 40 miliona ljudi, uz značajan rast prihoda na nivou od skoro 2 milijarde evra godišnje. Broj korisnika na kraju prvog kvartala 2021. godine iznosi približno 11 miliona, što predstavlja rast od 120% u odnosu na prethodnu godinu.

  Iako su rastu kompanije najviše doprinele akvizicije, United Grupa je uspešno nastavila dalji organski rast uprkos brojnim izazovima koje je donela pandemija virusa COVID-19. Organski rast ostvaren je u svim segmentima – Pay TV usluga, telefonije, mobilne telefonije i interneta.

  U prvom kvartalu 2021. godine, kompanija VIVACOM u Bugarskoj ostvarila je 29% prihoda Grupe, Telemach Slovenija i Forthnet u Grčkoj po 14%, SBB Srbija 13%, Telemach Hrvatska 10%, a Telemach BH i Telemach Crna Gora manje od 5% prihoda Grupe.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>