×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 03.06.2021 00:33:37

  TELEKOM-CG-5G / Telekom prvi u Crnoj Gori uspešno testirao 5G mrežu  Podgorica (MEDIA EXPRES) / 2. jun 2021. / Crnogorski Telekom pustio je u testni rad 5G mrežu u Bijelom Polju i Beranama čime su stvoreni realni preduslovi za komercijalno puštanje u rad 5G servisa širom Crne Gore. Telekom je time postao prvi telekomunikacioni operator u Crnoj Gori koji je uspešno testirao 5G mrežu na više lokacija u Crnoj Gori u realnim uslovima, odnosno na srednjem frekvencijskom spektru, koji je u ovom trenutku dostupan korisnicima.

  Rukovodilac za pristupnu mrežu u Crnogorskom Telekomu, Predrag Stanišić, kazao je da mu je drago što ima čast da objavi da je Telekom uspešno završio testiranje potpuno nove tehnologije koja će napraviti revoluciju na tržištu telekomunikacija.

  - Kroz razvoj elektronskih komunikacija pružamo podršku društvenom i ekonomskom napretku Crne Gore. S pravom možemo reći da smo opravdali titulu lidera na telekomunikacionom tržištu. Namerno smo odabrali sever želeći da podstaknemo razvoj ovog regiona, ne stavljajući u prvi plan ekonomsku isplativost investicije - istakao je Stanišić.

  Naveo je da je projekat realizovan oslanjajući se prvenstveno na sopstevene resurse i zahvalio je kompletnom timu Telekoma, ali i naglasio veliku podršku koja je stigla od kolega iz Dojče Telekom grupe i dugogodišnjeg partnera Eriksona.

  Izvršna direktorka Crnogorskog Telekoma, Dina Cibulskaja, kazala je da je Crnogorski Telekom operator koji ima najveći udeo u Crnoj Gori u razmeni podataka putem mobilnog interneta, kao i da je mobilna mreža Telekoma najbrža mreža po mnogim istraživanjima.

  - Ali, za nas nikad nije dosta. Želimo da naši korisnici budu zaista zadovoljni zbog toga što smo im pružili, i zato smo odlučni da svaki put uvodimo nove tehnologije i razvijamo iskustvo i dostupnost usluga. Ostajemo privrženi korisnicima i to ćemo slediti – poručila je Cibulskaja.

  Kako je ranije saopšteno iz ove kompanije, Telekom proaktivno radi na tome da svojim korisnicima omogući pristup 5G mreži, većim brzinama i superiornom korisničkom iskustvo i pre nego što se stvore uslovi za implementaciju 5G mreže u celoj zemlji i u punom kapacitetu.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>