×

  Televizija -- Data și ora publicării: 24.05.2021 14:39:55

  SERIJA-SLOŽNA BRAĆA / Nastavak serije "Složna braća" na jesen na Superstar TV  Beograd (MEDIA EXPRES) / 22. maj 2021. / Serija "Složna braća" nastala je 1995. godine, a na jesen dobija svoj nastavak. Nele Karajlić, koji kao autor potpisuje i nastavak serije, poručuje da je ideja o novim epizodama postojala odavno.

  U razgovoru za beogradski dnevni list "Kurir" otkriva da se u poznatoj kafani koju su tokom devedesetih godina prošlog veka posećivali Zoki, Miljenko, Manjina, i redovno kod Fike i Srebre poručivali deset upola s lukom – ništa nije promenilo.

  – Ideja da se radi nastavak serije tinjala je odavno. Između nove i stare "Složne braće" ja sam imao tri života. Ipak, onda sam se opet vratio u tu kafanu, u kojoj su odnosi posle četvrt veka ostali isti. Uzbudljivo mi je da se vratim na teren devedesetih – kaže Nele.

  Uz deo ekipe "Nadrealista", ova komična serija iznedrila je i nove glumačke zvezde, kao i replike koje se i danas pamte i koriste. Fenomenalne uloge odigrali su Petar Božović, Čobi, Davor Dujmović, Dražen Janković, Goran Sultanović, Žika Milenković, Zoran Cvijanović. U nastavku je neka nova generacija, jer je malo njih preživelo.

  – Eksplodirala je bomba, tj. paketić u minskom polju. Sada dolazi nova generacija. Nisu s nama ni Čobi, ni Daki, ni Drale, ni Žika, pa je posvećujemo njima – jasan je Karajlić.

  Postavu "Složne braće – nove generacije" čine Marko Gvero, Rale Milenković, Nikola Pejaković, Andrija Kuzmanović, Nenad Okanović, Bojan Ivković, Milan Kovačević, Amar Ćorović, Maja Čampar i mnogi drugi. Nele još nije siguran gde će se pojaviti u nastavku.

  – Producent Nenad Okanović i ja baš smo pričali o tome. Ideja je da igram jednu ili dve uloge koje će biti potpuno skrajnute od glavnog toka radnje. Publici bi bilo zbunjujuće da me vide živog. Negde će me udenuti – kaže Karajlić, dodajući da se u jednoj od epizoda bave i nameštanjem pobednika na Evroviziji.

  Autori scenarija su Nele Karajlić i njegov sin Srđan Janković, a supruga Sanja je radila scenografiju.

  – Srđan je bio motor dramaturških ubrzanja, a ja sam bio zadužen da deskripciju. Nije bilo planirano da tako radimo, nego nas je korona na to pritisla. On je bio u Kanadi, ja u Beogradu. Odlučili smo tada da pravimo scenario za seriju.

  Producent "Složne braće" je Telekom Srbija, dok je izvršna produkcija poverena ETM produkciji. Serija će se prikazivati na Superstar televiziji, kao i na RTS ili nekoj drugoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Ekipa će raditi do kraja jula, a u planu je da se snimi 12 nastavaka.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>