×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 16.05.2021 13:09:10

  TELEMACH-HRVATSKA / Telemach planira da pokrije trećinu Hrvatske 10 Giga optičkom mrežom  Zagreb (MEDIA EXPRES) / 12. maj 2021. / Telemach Hrvatska spreman je da korisnicima ponudi pristup prvoj hrvatskoj 10 Giga optičkoj mreži, uz tri paketa koja kombinuju superbrzi internet i fiksnu telefoniju na najbržoj mreži u zemlji. Telemach u sledećih pet godina svojom 10 Giga optičkom mrežom planira da pokrije trećinu Hrvatske, odnosno više od 500.000 domaćinstava.

  Svi korisnici Telemacha mogu birati između tri jednostavna paketa optičkog interneta sa brzinama od 300 Mbps, 1 Gbps i 2 Gbps. Početni paket Telemacha Hrvatska čak je do deset puta brži od prosečne brzine interneta u zemlji, koja iznosi 30 do 40 Mbps. Cene paketa vrlo su pristupačne, a korisnici mobilne mreže Telemach koji se pretplate i na optički internet ostvaruju dodatne popuste.

  Optička mreža kompanije Telemach Hrvatska u ovom trenutku dostupna je za oko 7.000 domova na području Novog Zagreba, a do kraja godine biće omogućen pristup više od 70.000 kućanstava jer Telemach ubrzano nastavlja sa širenjem mreže.

  - Uvođenjem interneta i fiksne telefonije Telemach Hrvatska postaje operator sa tri telekomunikacijska servisa i pozicionira se kao najnapredniji internet servis i mreža. Upravo na to mislimo kada kažemo da smo posvećeni pružanju najnaprednije tehnologije našim korisnicima za najinovativnije proizvode i usluge i najbolje korisničko iskustvo. Investicija Telemacha Hrvatska u izgradnju superbrze optičke mreže pomaže ubrzanju hrvatske digitalne transformacije i boljem korišćenju ekonomskih i socijalnih prednosti koje ona donosi – rekao je predsednik Uprave Telemacha Hrvatska Viktor Pavlinić.

  Telemach će zahvaljujući podršci matične kompanije United Grupe uložiti 100 miliona evra u izgradnju 10 Giga optičke mreže u Hrvatskoj. United Grupa obavezala se na investiranje do 230 miliona evra u Hrvatsku u sledećih pet godina, za proširenje optičke mreže koja omogućuje 10 gigabita u sekundi i u infrastrukturu mobilne 5G mreže.

  Planiranim ulaganjima Telemach Hrvatska i njegova matična kompanija United Grupa pomoći će Hrvatskoj da osigura digitalnu budućnost, sa garancijom kako su fiksna i mobilna mreža spremne da podrže buduće potrebe svih korisnika.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>