×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 03.04.2021 01:47:15

  CG-TELEKOM-DIVIDENDA / Crnogorski Telekom isplaćuje dividendu akcionarima  Podgorica (MEDIA EXPRES) / 31. mart 2021. / Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma donela je odluku o isplati dela zadržane dobiti, čime je odobrena dodatna isplata dividende od ukupno 1,9 miliona evra, odnosno četiri centa po akciji.

  - Skupština akcionara je na vanrednoj sednici donela odluku o isplati dela zadržane dobiti, što je bilo predviđeno odlukom o raspodeli dobiti redovne Skupštine akcionara, održane 23. septembra. Time je odobrena dodatna isplata 1,9 miliona evra na ime dividende – navodi se u saopštenju Telekoma koje prenosi RTCG.

  Kompanija je, kako su objasnili, u cilju usklađivanja organizacije sa novim Zakonom o privrednim društvima, promenila Statut. Razrešen je prethodni Odbor direktora i imenovan novi, u kojem će u naredne dve godine biti Siniša Đuranović, Daniel Daub, Marc Stehle, Christoph Schoen i Tripko Krgović.

  - Crnogorski Telekom je u prošloj godini, uprkos brojnim izazovima uslovljenim pandemijom, uspeo da ostane tržišni lider u ukupnom broju postpejd korisnika i u biznis i rezidencijalnom segmentu, istovremeno učvrstivši poziciju lidera u segmentu mobilnog interneta – kazali su predstavnici kompanije.

  Oni su dodali da je Telekom značajan deo aktivnosti posvetio unapređenju zadovoljstva korisnika.

  - Istraživanje zadovoljstva korisnika, koje se kontinuirano realizuje u celom Deutsche Telekomu, korišćenjem istog seta parametara i kriterijuma u svim kompanijama unutar grupe, pokazalo je da su korisnici Crnogorskog Telekoma posebno zadovoljni fiksnim uslugama, naročito brzinom interneta – naveli su iz kompanije.

  Iako je epidemija koronavirusa imala snažan negativan uticaj na poslovanje kompanije, Telekom je uspeo da zadrži stabilne prihode od fiksnog interneta i Extra TV-a, poveća rezidencijalne postpejd prihode, ali i da smanji operativne troškove.

  Iz Telekoma su podsetili da je ovo drugi put u prvom kvartalu ove godine da sa investitorima i akcionarima razgovaraju o poslovanju kompanije.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)