×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 03.04.2021 01:39:23

  PPF-PROMENA / Na čelu PPF grupe Ladislav Bartoniček  Prag (MEDIA EXPRES) / 30. mart 2021. / PPF Grupa imenovala je Ladislava Bartoničeka, jednog od njenih akcionara, da upravlja svim aktivnostima Grupe u ime njenog osnivača Petra Kelnera, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći na Aljaski.

  Timovi profesionalnih menadžera vode pojedinačne kompanije PPF grupe i to će nastaviti da rade pod vođstvom Ladislava Bartoničeka. Kao celina, PPF Grupa ima uspostavljen detaljan sistem za upravljanje svojim investicionim projektima, saopšteno je iz Telenora Srbija, koji je u vlasništvu PPF-a.

  Dodaje se da smrt osnivača PPF grupe nema uticaja na njeno svakodnevno funkcionisanje.

  - PPF grupa će nastaviti sa realizacijom investicionih planova i vizija koje je formulisao Petr Kellner sa svojim timom kolega – poručeno je iz kompanije.

  Najbogatiji čovek u Češkoj, milijarder Petr Kelner (56) poginuo je 27. marta u udesu helikoptera na Aljaski. Njegova kompanija PPF je 2018. godine postala vlasnik Telenorovih telekomunikacionih kompanija u regionu centralne i istočne Evrope, uključujući Srbiju.

  Bio je vodeća poslovna figura postkomunističke Češke, a njegovo bogatstvo Forbs je procenio na 17,5 milijardi dolara, preneo je ranije Rojters.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)