×

  Televizija -- Data și ora publicării: 15.03.2021 22:56:43

  A1-PROGRAMI / A1 Hrvatska neće više emitovati programe N1 i Sport Kluba  Zagreb (MEDIA EXPRES) / 15. mart 2021. / A1 Hrvatska odlučio je da isključi kanale N1 i Sport Klub. Gledaoci u Hrvatskoj koji koriste usluge ovog operatera od 29. marta više neće moći da gledaju ova dva kanala United Media, jer s tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku suradnje.

  - Jako smo iznenađeni odlukom operatera A1 o neobnavljanju ugovora o distribuciji kanala, posebno imajući u vidu da su im ponuđeni apsolutno isti uslovi koji su važili i do sada. S njima smo sarađivali dugi niz godina i žao nam je što ta saradnja nije nastavljena, uprkos dobroj volji s naše strane da do toga dođe – zvanično su saopštili iz N1.

  Nekoliko sati kasnije, A1 se oglasio saopštenjem u kome su istakli da su uprkos nastojanjima da obezbede nastavak prikazivanja pomenutih kanala, vlasnik TV prava uz gubitak nekih atraktivnih takmičenja postavio neprihvatljive uslove za produženje ugovora.

  Iz A1 Hrvatska su istakli da njihovi pretplatnici neće biti zakinuti za sportski sadržaj, jer su umesto Sport kluba dogovorili emitovanje Arena sport kanala. I to od 29. marta kada se ukida Sport klub, osvanuće Arene od broja 1 do 6, a potpuno novi kanali Arena sport 7-10 od 1. jula ove godine. Sve nove kanale fanovi sporta pratiće u HD kvalitetu slike.

  A1 Hrvatska sklopila je ugovor sa Arena Sportom do sredine 2024. godine.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)