×

  Televizija -- Data și ora publicării: 15.03.2021 22:39:11

  SERIJA-DECA-ZLA / Uskoro nova serija "Deca zla" po romanu Miodraga Majića  Beograd (MEDIA EXPRES) / 14. mart 2021. / Početak snimanja nove serije "Deca zla" očekuje se na proleće ove godine. Reč je o ekranizaciji istoimenog triler romana Miodraga Majića, a seriju sa 10 epizoda će u koprodukciji sa Telekomom Srbije raditi kompanija Firefly.

  Kasting za glumačku podelu je u toku, a scenaristi TV serijala su Katarina Mitrović i Bojan Vuletić, dok su za režiju zaduženi Ivan Stefanović i Vladimir Tagić.

  - Od trenutka kada se roman "Deca zla" pojavio pred čitaocima, jedan od najčešćih komentara bio je onaj prema kojem je po tekstu što pre potrebno snimiti seriju. Čitaoci su u priči prepoznavali slike, osećali su aktere i vizuelizovali su njihove postupke. Iskreno se radujem što će se želja većine njih uskoro ispuniti – rekao je Miodrag Majić i dodao da je uveren da će saradnja sa Firefly produkcijom iznedriti novu dimenziju priče o Nikoli Bobiću, Ani Basti i drugim junacima.

  Radnja ovog uzbudljivog trilera smeštena je u Beograd, gde se u kući na Dedinju dešava dramatično ubistvo političara. Nakon što nepoznata osoba ubije žrtvu i ostavi krvavi dukat u njenoj ruci, što jasno ukazuje na ritualno ubistvo, otvara se niz pitanja i događaja koji se moraju rešiti.

  Potraga za ubicom nas uvodi u svet prepun zločina iz strasti, osvete, opomena i simbolike. Iako to isprva ne želi, Nikola Bobić postaje advokat optuženog, a kako istraga napreduje, on ulazi u igru koja će ga u potpunosti promeniti.

  - Veoma smo srećni što nam je Miodrag Majić ukazao poverenje za ekranizaciju "Dece zla", romana koji je oborio sve rekorde čitanosti i postao svojevrstan kult. "Deca zla" u sebi vešto spajaju triler i melodramu, ali i delikatnu socijalno-društvenu analizu naše svakodnevice, te nas je upravo ta slojevitost privukla i uverila da je ovo projekat za nas. Siguran sam da će i serija, baš kao i roman, biti nešto sasvim novo na našem tržištu – rekao je Boban Jevtić, kreativni direktor Firefly produkcije.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)