×
Latest issue Media Expres 1st Cover
Papir kao mobilni kompatibilan

  Televizija -- Data și ora publicării: 24.02.2021 01:06:03

  SERIJA-AZBUKA / Završeno snimanje serije "Azbuka našeg života"  Beograd (MEDIA EXPRES) / 19. februar 2021. / Snimanje nove domaće serije "Azbuka našeg života" završeno je sredinom februara u neobičnom retro ambijentu zgrade BIGZ-a u Beogradu. Projekat realizovan u saradnji produkcijske kuće "Contrast Studios" i Telekoma Srbija, nastao je po motivima romana Mirjane Bobić Mojsilović.

  Kako piše portal "Film i TV", uprkos poteškoćama zbog epidemije korona virusa, nakon 60 snimajućih dana na najlepšim beogradskim lokacijama, "Azbuka našeg života" ulazi u fazu postprodukcije.

  – Ovo je neka vrsta savremene bajke. To je priča o naizgled srećnim ljudima koji imaju novac, moć, uspeh, kratkotrajna zadovoljstva. Ipak, u vrtlogu savremenog načina života oni gube ono najdragocenije, gube jedni druge – objašnjava rediteljka Jelena Bajić Jočić, koja je uverena u uspeh serije jer se, kako kaže, radi o uvek aktuelnoj ljudskoj priči koja ne poznaje granice i nacije.

  Glavne uloge u seriji "Azbuka našeg života", Uroša i Vesnu, igraju Jadran Malkovič, evropski glumac, i Aleksandra Janković, prvakinja pozorišta Atelje 212.

  Noseće role odigrali su i Isidora Simijonović, Nebojša Milovanović, Jovana Stipić, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Miona Marković i Đorđe Mišina. Tu su i Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Danina Jeftić, Milena Pavlović, Iva Štrljić i Nedeljko Bajić. Upečatljivim ulogama i glumačkom pojavom, priču o porodici Popović obogatiće i veliki glumci – Aljoša Vučković i Radoš Bajić. U seriji će se pojaviti i autorka romana "Muška azbuka" i "Azbuka mog života" – Mirjana Bobić Mojsilović.

  U žanrovskom smislu, "Azbuka našeg života" je uzbudljiva, ali iskrena i emotivna porodična drama. Težište je stavljeno na uvek aktuelne i svima zanimljive muško-ženske odnose. U priči koja će biti prijemčiva široj televizijskoj publici, biće predstavljen životni put i raspad jedne moderne beogradske porodice. Autori su provukli i kritički osvrt na moralno posrnulo društvo, u kojem zadovoljavanje materijalnih želja u ljudima ostavlja duhovno siromaštvo.

  Serija "Azbuka našeg života" imaće 10 jednočasovnih epizoda i biće premijerno emitovana ove jeseni na kanalu Superstar TV i Prvom programu RTS-a.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)