×
Latest issue Media Expres 1st Cover
Papir kao mobilni kompatibilan

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 17.02.2021 23:56:42

  UNITED-GRUPA-AKVIZICIJE / United Grupa preuzima bugarske operatore Net1 i ComNet Sofia  Beograd (MEDIA EXPRES) / 14. februar 2021. / United Grupa, jedan od vodećih telekomunikacionih i medijskih operatora u Jugoistočnoj Evropi, saopštila je da je postigla sporazum o preuzimanju 100% kapitala bugarskih operatora Net1 i ComNet Sofia. Sporazum predstavlja dodatnu akviziciju kompanije Vivvacom, navodi se u saopštenju.

  U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.

  Net1 je, kaže se u saopštenju, među vodećim operatorima u Sofijskoj oblasti koji pruža usluge interneta i televizije, kao i integrisana telekomunikaciona rešenja za poslovne klijente, uključujući usluge poput IT podrške, telefonije i video nadzora.

  ComNet Sofia je telekomunikacioni operator koji pruža usluge interneta i televizije nove generacije sa sopstvenom optičkom mrežom (FTTB), dodaju iz UG.

  - Sporazum, koji podleže svim neophodnim odobrenjima regulatornih tela, dodatno će ojačati tržišnu poziciju United Grupe u Bugarskoj kao telekomunikacionog operatora najnovije generacije i lidera u pružanju visokokvalitetnih inovativnih usluga interneta i televizije. Očekuje se da će transakcija biti završena u drugom kvartalu 2021. - navodi se u saopštenju UG.

  United Grupa podseća da je na bugarsko tržište ušla 2020. godine preuzimanjem kompanije VIVACOM, najvećeg telekomunikacionog operatera u zemlji. U januaru ove godine United Grupa preuzela je najveću bugarsku medijsku kompaniju, Nova Broadcasting Group i objavila da je postigla dogovor o preuzimanju bugarske novinske kompanije Vestnik Telegraf EOOD.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)