×
Latest issue Media Expres 1st Cover
Papir kao mobilni kompatibilan

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 12.02.2021 20:44:59

  VIVACOM-NAJBRŽA-MREŽA / Bugarski Vivacom ponovo ima najbržu mobilnu mrežu u Evropi  Sofija (MEDIA EXPRES) / 10. februar 2021. / Mobilna mreža bugarskog operatora Vivacom, koji posluje u okviru United Grupe, proglašena je najbržom mrežom u Evropi i to drugi put zaredom, prema istraživanju kompanije Ookla, svetskog lidera u analizi mobilnih i internet mreža, kao i testiranju aplikacija i tehnologije.

  Kako je saopšteno iz United Grupe, rezultati istraživanja, zasnovani na analizi više od 54.000 testova sprovedenih u drugoj polovini 2020. godine, u kojem je učestvovalo više od 17.000 Vivacom korisnika u Bugarskoj, dobijeni su na osnovu merenja aplikacije Ookla Speedtest.

  - Veoma smo ponosni na ovu nagradu koja je rezultat predanog rada na razvoju Vivacom mobilne mreže. Ovo priznanje je dobilo dodatnu vrednost jer dolazi u vreme epidemije i izazovne 2020. godine kada su našim korisnicima bile posebno važne mobilne komunikacije. Uložili smo dodatne napore kako bismo im ponudili visokokvalitetne usluge i više mogućnosti za komunikaciju, rad i zabavu tokom ovog teškog perioda. Ova nagrada odaje priznanje tim naporima i dokaz je dobro obavljenog posla – rekao je izvršni direktor kompanije Vivacom Atanas Dobrev.

  U septembru prošle godine kompanija Ookla prvi put je proglasila Vivacom za najbržu mobilnu mrežu u Evropi za prvi i drugi kvartal 2020. godine.

  Vivacom je u julu 2020. godine postao deo United Grupe, kompanije sa sedištem u Holandiji i jednog od vodećih telekomunikacionih i medijskih operatora u Jugoistočnoj Evropi. United Grupa posluje u osam zemalja sa približno 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih na kraju 2020. godine.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)