×
Latest issue Media Expres 1st Cover
Papir kao mobilni kompatibilan

  Televizija -- Data și ora publicării: 07.02.2021 01:39:44

  FILM-JEČAM-ŽELA / Snimanje filma "Ječam žela" počinje 18. februara  Podgorica (MEDIA EXPRES) / 4. februar 2021. / Snimanje kratkometražnog igranog filma "Ječam žela" po tekstu Stefana Boškovića, a u režiji Andrije Mugoše, zakazano je za drugu polovinu februara, od 18. do 21. na lokacijama u Podgorici i Kolašinu.

  Producentkinja na filmu je Katarina Kastratović, članica kuće "KA productions", a ovo ostvarenje podržano je od strane Filmskog centra Crne Gore, saopšteno je iz PR službe.

  Scenograf je Nusret Gjokaj, kostimografkinja Marta Garčević, stilista Lazar Ilić (Lazar Ilić Atelier takođe je sponzor projekta), dok je generalni sponzor "Studio Synthesis". Arhitektica istog je Sonja Radović Jelovac, ujedno i dobitnica evropskih nagrada za arhitekturu koja je za potrebe snimanja filma "Ječam žela" ustupila i porodičnu kuću "Chalet Jelovac", koja je, takođe, jedan od njenih nagrađenih projekata.

  Film "Ječam žela", prati priču o jednom neobičnom danu u životu junaka Jakova, koga igra Milivoje Mišo Obradović, naizgled porodičnog čoveka koji svjestan svoje slabosti i okružen društvom bez razumevanja, krije svoj pravi identitet, i odlučuje da se okrene veri ne bi li u njoj našao spas. Za kuma na krštenju svoje kćerke zove starog prijatelja Petra koji živi van zemlje, a kog tumači Momčilo Momo Otašević. Njegov dolazak će probuditi duboko potisnute uspomene na njihovu vezu, a Petar ne uspeva da odoli svom iskušenju i pokušava krijući da dopre do Jakova, koji je svestan da je uzeo lažni identitet da bi se utopio u sredinu.

  U ulozi supruge Jakova je stalna članica ansambla našeg nacionalnog teatra Kristina Obradović, a lik popa tumači Dragan Račić, takođe glumac CNP-a sa bogatom karijerom dugom četiri decenije.

  Andrija Mugoša, trenutno je na master studijama FDU na Cetinju za filmsku i TV režiju. Do sada je režirao i pisao šest kratkih igranih filmova, od kojih se dva, Batler (2018) i Praskozorje (2019), izdvajaju po pitanju festivalskih projekcija i nagrada. Osnivač je producentske kuće "KA Productions".

  – Motivacija za pisanje ove priče javlja se iz straha. Strah da najbitniji lični identitet polako nestaje u masi identiteta, postaje pitanje kom treba posvetiti pažnju. Čovek se vrlo lako skloni u stranu ne ističući se i ne izdvajajući se iz gomile, prihvatajući norme i pravila većine, kako bi lakše prošao kroz život. Naša priča bavi se jednim takvim junakom – zapisao je reditelj Andrija Mugoša.

  Premijera filma "Ječam žela" očekuje se u aprilu.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)