×
Latest issue Media Expres 1st Cover
Papir kao mobilni kompatibilan

  Televizija -- Data și ora publicării: 02.02.2021 23:46:34

  SERIJA-KALJAVE-GUME / Serija "Kaljave gume" od 13. februara na RTS 1  Beograd (MEDIA EXPRES) / 1. februar 2021. / Nova serija "Kaljave gume" biće emitovana od 13. februara vikendom na prvom programu RTS-a. Ova romantična komedija, čija je radnja kroz 10 epizoda smeštena na dva kontinenta, govori o šezdesetogodišnjoj Beograđanki, bivšoj pijanistkinji, koja nakon smrti supruga odlazi kod sina u Kaliforniju.

  Uskoro, uz pomoć komšinice Pati, koja je ekspert za "dejting" preko interneta, ona upoznaje svog vršnjaka Roberta, koji živi duboko u močvarama Luizijane. Ali ljubav ne zna za granice i tu počinje zaplet.

  Glavnu junakinju Vesnu tumači Gorica Popović, a Roberta američki glumac Kris Malki, srpskoj publici najpoznatiji kao Henk iz kultne serije "Tvin Piks". Uz njih igraju i Miodrag Krstović, Bojan Žirović, Jelena Stupljanin, Jovana Gavrilović, Goran Sultanović, Tanja Bošković, Olga Odanović, Branka Šelić i po prvi put na malom ekranu Uroš Veljković i Danica Kostić, kao Vesnini unuci. Vesninu komšinicu u Kaliforniji igra američka glumica Aida Turturo, poznata iz čuvene serije "Porodica Soprano".

  Autor serije, Mia Ćertić, producent i reditelj Miodrag Ćertić, zajedno sa ko-rediteljem nekoliko epizoda Raškom Milatovićem, kreiraju porodičnu seriju za sve generacije, u kojoj ima humora, ali i dramske napetosti.

  Naslov "Kaljave gume", preuzet je iz "kantri" pesme o čoveku koji kupuje kamionet, a zatim poziva devojku da se provozaju i iskaljaju gume.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)