Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:29.11.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 20.11.2020 15:47:54
MK-TELEKOM-REZULTATI / Raste broj korisnika Makedonskog Telekoma
Skoplje (MEDIA EXPRES) / 15. novembar 2020. / Makedonski Telekom je u prvih devet meseci 2020. godine zabeležio dobre rezultate u poslovanju uprkos izazovima koje predstavlja zdravstvena kriza sa pandemijom korona virusa.

Kako piše portal Media Daily, Makedonski Telekom ima trend rasta kupaca u segmentu interneta i televizije i zahvaljujući tome prihodi od skoro 129 miliona evra u prvih devet meseci 2020. su stabilni i samo 0,1% manji u odnosu na prethodnu godinu. Operativna dobit pre kamata, oporezivanja i amortizacije smanjila se za 5,2% u odnosu na isti period 2019. godine.

- U prvih devet meseci 2020. godine broj korisnika u segmentu interneta i TV-a nastavlja da raste. Korisnička baza sa pristupom širokopojasnom internetu povećala se za 4,7%, dovodeći ukupan broj na 209,8 hiljada korisnika. Telekom ostaje tržišni lider u TV segmentu, nudeći ekskluzivni sadržaj i jedinstveno TV iskustvo. Povećanjem broja ovih kupaca za 5%, u prvih devet meseci 2020. godine Telekom jača svoju vodeću poziciju sa bazom od preko 140.000 korisnika. Kao rezultat ovog rasta, dolazi do povećanja prihoda od internet segmenta za 1,9% i od TV segmenta za 7,1% - objavio je Makedonski Telekom.

Rastući trend korišćenja ICT i Cloud rešenja i usluga sa garantovanom sigurnošću podataka i zaštitom interneta doveo je do povećanja prihoda od integracije sistema i IT usluga za 42,3% u odnosu na isti period prošle godine.

Tokom proteklih devet meseci ulagalo se u jačanje kapaciteta mreže da zadovolji rastuće digitalne potrebe privatnih korisnika i preduzeća.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.