Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:29.11.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 30.10.2020 23:39:39
UNITED-GRUPA-KUPOVINA / United Grupa pregovara o kupovini još nekoliko medija
Beograd (MEDIA EXPRES) / 30. oktobar 2020. / United Grupa (UG) i dalje je u snažnom investicionom ciklusu. U ovom trenutku u toku su pregovori sa nekoliko medijskih kuća koje želi kupiti, piše portal Media Daily pozivajući se na svoje pouzdane izvore.

Navodno su u poodmakloj fazi pregovori o kupovini četiri radija, koji su u vlasništvu kompanije Maxim media plus u Srbiji i jedne radio stanice u Crnoj Gori, istog vlasnika. Reč je o radijima Hit FM, koji ima nacionalnu pokrivenost u Srbiji, TDI radiju koji pokriva Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Čačak i još nekoliko gradova, Radio Karolini koja pokriva Beograd, Novi Sad i Niš, JAT radiju koji pokriva Beograd, te TDI radiju koji pokriva veći deo Crne Gore. Maxim media plus je u podjednakom vlasništvu supružnika Miloša i Ružice Krdžić.

Neki mediji u Srbiji su objavili da su ovi pregovori završeni, ali Media Daily navodi da njihov pouzdan izvor blizak United Grupi kaže da to nije tačno i da "due diligence još nije završen, ali je pri kraju".

United grupa pregovara i o kupovini beogradskog dnevnog lista i online portala "Danas" koji je u vlasništvu kompanije "Dan graf". Osnivači Danasa su grupa novinara bivše "Naše Borbe", a današnju vlasničku strukturu Dan grafa čine Dušan Mitrović (26,67%), Zdravko Huber (24,22%), Radomir Ličina (20,92%), Vesna Ninković (13,94%) i Grujica Spasović (11,10%).

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.