Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:29.11.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 30.10.2020 23:33:30
SERIJA-DUG-MORU / Snima se druga sezona serije "Dug moru"
Beograd (MEDIA EXPRES) / 30. oktobar 2020. / Posle skoro devet meseci od emitovanja 11 epizoda, sredinom septembra na crnogorskom primorju pala je prva klapa druge sezone serije "Dug moru", u produkciji Monteroyal Pictures International.

Kako pišu beogradske "Novosti", ovo je ujedno i prva inostrana produkcija dugometražnog igranog formata koja se snima u Crnoj Gori tokom pandemije virusa korona. Planirano je da ekipa serije posle opština Tivat, Kotor i Herceg Novi i poluostrva Luštica, snimanje nastavi u Beogradu.

- Naša ekipa ima tu sreću da se radnja serije "Dug moru" u velikom delu odvija na Luštici, u Boki Kotorskoj i u malom selu Rose, tako da ćemo biti već geografski izdvojeni i u "prirodnom karantinu". Druga sezona biće još bolja jer smo imali dovoljno vremena da se bavimo pričom, scenarijem i razvojem likova, zahvaljujući Telekomu Srbije kao partneru – rekla je producentkinja serije i glumica Bojana Maljević.

Druga sezona nesvakidašnje dramske serije sa mističnim elementima donosi nekoliko novina. Zbog nemogućnosti da doputuje na Lušticu seriju više neće režirati Goran Gajić, već Gorčin Stojanović. Autori scenarija su, pored Bojane Maljević, Maja Todorović, Stevan Koprivica i Milica Konstantinović.

Za prvu sezonu serije "Dug moru" Goran Gajić želeo je da ima nova lica, te je za glavne uloge izabrao Anu Lečić i Vuleta Markovića, koji su putem društvenih mreža otkrili da su prve kadrove u nastavku snimili pod vodom.

Publika je pratila porodične, roditeljske, ljubavne i prijateljske odnose, kroz preplitanje sadašnjosti i prošlosti, te otkrivala o junacima i ono što oni sami nisu znali.

- Porodica nas prvo određuje i zato su u našoj priči u fokusu odnosi roditelja i dece. Izabrali smo da pažnju gledalaca održimo bez klasičnih elemenata koji je garantuju, poput seksa, golotinje, akcionih scena ili straha i smeha. Ovo je teška priča u kojoj nije važno ko je kriv ili "ko je ubica", već kako ko sa svojom krivicom živi. Verujem da svaki dug mora da se vrati. Voljno ili nevoljno. Svesno ili nesvesno, na vreme ili s velikim zakašnjenjem – rekla je Maljevićeva.

Iako na samom kraju prve sezone Bota (Aleksandar Radulović) izvlači iz mora još dva leša, što čini ukupno šest ljudi, priča “Duga moru” ne završava se verovanjem u legendu o sedam žrtava. Kazivanja o moru i stradalima, kao i o kamenu i ogrlici, koji stvaraju ljubav kad su zajedno, a haos kad su razdvojeni – čine samo da se više usmerimo na sebe. Sudbine junaka, kojima ipak upravljaju oni sami, ma u kakva verovanja (ne) verovali, gledaoci će pratiti na kanalu Superstar TV, tokom 2021. godine.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.