Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:29.11.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 29.10.2020 23:40:49
SERIJA-PODRUČJE / Počelo snimanje nove HRT-ove serije "Područje bez signala"
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 27. oktobar 2020. / Snimanje nove HRT-ove dramske serije "Područje bez signala", čiji je scenario nastao prema nagrađivanom istoimenom romanu Roberta Perišića, počelo je u Dugoj Resi, koja za potrebe snimanja glumi fiktivni gradić Nuštin.

Ovu šestodelnu seriju za Hrvatsku radio-televiziju (HRT) snima produkcijska kuća "Kinorama", režiju potpisuje Dalibor Matanić, dok je autorka i producentkinja serije Ankica Jurić Tilić.

Priča serije prati dvojicu Zagrepčanina, preduzetnika Olega (Rene Bitorajac) i njegovog nešto manje preduzetnog bratića, nezaposlenog inženjera Nikolu (Krešimir Mikić), koje u zabačeni provincijski gradić dovede narudžbina pomalo sumnjivog, ali dobrostojećeg bliskoistočnog naručioca.

Da bi mu isporučili turbinu kakva se više ne proizvodi, Oleg i Nikola obnavljaju proizvodnju davno zatvorene fabrike u gradiću utonulom u posleratno i tranzicijsko beznađe. Ubrzo gradić živne i meštani radom polako vraćaju izgubljeno dostojanstvo i nadu, ali tada se počinju gomilati nevolje.

U glavnim ulogama su Krešimir Mikić, Rene Bitorajac, Jovana Stojiljković, Tihana Lazović, Goran Bogdan, Lana Barić, Slavko Štimac, Izudin Bajrović, Trpimir Jurkić, Goran Marković i drugi.

- Ja glumim direktora Nikolu Dizdara koji je kupio jednu staru fabriku turbina i ponovo pokreće proizvodnju od koje celo to izmišljeno mjesto Nuštin živi. Reč je o dramskoj seriji sa dosta humorističkih elemenata, biće dakle i lepo, ali i tužno – rekao je Krešimir Mikić, dodajući kako serija jako dobro progovara o našoj stvarnosti.

Glumac Izudin Bajrović tumači ulogu bivšeg glavnog inženjera fabrike. "Vrlo zanimljiva uloga, on je čovek sa istorijom, ima tešku prošlost iza sebe, u jednom trenutku malo živne jer pomisli da će sve opet biti dobro kao što je bilo, i onda mu se tu negde život i završi", rekao je Bajrović i dodao da je scenario sjajan, a likovi izvrsno napisani.

Producentkinja serije Ankica Jurić Tilić najavila je da će snimanje trajati 48 dana u Hrvatskoj, nakon čega slede još dva bloka u Skandinaviji i Magrebu.

- Serija će se premijerno prikazati na HRT-u koji nam je glavni partner, u jesen 2021. godine, a nadamo se da ćemo je plasirati i na svetsko tržište. Imamo izvrsnu ekipu, još bolje glumce. Imamo šest epizoda koje nose imena po šest likova i oni jesu glavni protagonisti svake od tih epizoda – rekla je Tilić.

Ona otkriva da je serija smeštena u današnje vreme i govori o nekom entuzijazmu zajedničkog stvaranja uz sve teškoće i prepreke koje im stoje na putu.

Snimanje će se nastaviti na lokacijama u Karlovcu, Ličkom Osiku, Gračacu i Zagrebu do početka decembra, a emitovanje se očekuje u jesenjoj šemi HRT-a sledeće godine.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.