Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:29.11.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 26.10.2020 00:39:28
TELEKOM-SLO-OSTAVKE / Serija ostavki u Nadzornom odboru Telekoma Slovenije
Ljubljana (MEDIA EXPRES) / 21. oktobar 2020. / Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnelo je ostavke – predsednik Aleš Šabeder i članice Barbara Cerovšek Zupančič i Bernarda Babič. Razlog je, navodno, trenutna situacija u nadzornom odboru kompanije, a Šabeder očekuje isto ponašanje i ostalih nadzornika.

U svojoj ostavci Šabeder je napisao da zbog trenutne situacije i nesuglasica više ne može obavljati svoje dužnosti uz dovoljan stepen pažljivosti nadzornika, te da mu je nemoguće nastaviti da radi kao predsednik i član nadzornog odbora. Zato je odlučio da podnese neopozivu ostavku, piše SEEbiz.

Bivši ministar zdravstva dodao je da, kako bi se izbegle štetne posledice za kompaniju i posledično odgovornost članova Nadzornog odbora, očekuje isto ponašanje ostalih nadzornika, objavio je Telekom Slovenije putem web stranice Ljubljanske berze.

Cerovšek Zupančič iz Deželne banke Slovenije napisala je da zbog trenutne situacije u Nadzornom odboru kompanije više nije mogla obavljati svoje dužnosti uz dovoljan stepen pažljivosti nadzornika. Nešto kasnije, Telekom je objavio da je i Bernarda Babič, zaposlena u Slovenskim železnicama, podnela ostavku u nadzornom odboru.

Šabeder je svoj četvorogodišnji mandat u nadzornom odboru Telekoma Slovenije započeo ove godine, nakon što je istekao mandat Dimitriju Marjanoviću. Uz njega, u Nadzornom odboru Telekoma Slovenije kao predstavnici kapitala su i Babičeva i Cerovšek Zupančičeva, Barbara Kürner Čad i Igor Rozman.

Šabeder je navodno optužen za loše upravljanje Nadzornim odborom i unošenje razdora među njegovim članovima, pa Nadzorni odbor nije uživao dovoljno poverenja. Jedan od anonimnih zaposlenih protiv njega kaže da je želeo zauzeti mesto predsednika uprave, pa se spekuliše kako zapravo želi da utaba put do vrha kompanije istupajući iz Nadzornog odbora.

Finance izveštavaju na svojoj internet stranici da se sada otvorio prostor za novo zapošljavanje u nadzornom odboru većinskog državnog preduzeća, jer će se glavna skupština po potrebi moći proširiti mogućim novim opozivima ili zamenama. Očekuje se da će skupština biti sazvana ove godine.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.