Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.09.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 15.09.2020 23:00:52
FILM-VAMPIR / U Srbiji počelo snimanje evropskog horora "Vampir"
Beograd (MEDIA EXPRES) / 14. septembar 2020. / Na više lokacija u Srbiji počelo je snimanje novog evropskog filma "Vampir", koji stiže iz britansko-srpsko-nemačke produkcije, u režiji Branka Tomovića, nemačkog autora srpskog porekla. On u filmu igra i glavnu ulogu.

Pored njega, glumačku ekipu čine i Eva Ras, mladi glumac Joakim Tasić, Nemanja Bajić, Gorica Regodić, nemački glumac Judit Georgi i mnogi drugi.

Kako piše portal "Film & TV", ovo horor ostvarenje snima se na engleskom jeziku, ali na lokacijama u Srbiji i prati priču Arnauta (Branko Tomović), koji, nakon što je u Londonu svedočio zločinu, pokušava da nađe pogodno mesto za skrivanje. Ubrzo dobija ponudu za posao od šarmantne, ali surove Vesne (Gorica Regodić) da se brine o groblju u udaljenom malom selu u Srbiji.

Arnaut ubrzo počinje da ima noćne more i vizije u kojima ga često posećuje misteriozna starica Draga (Eva Ras), koja mu otkriva mračne tajne. Jedini koji pokušava da mu pomogne i sačuva mu život jeste mladi seoski sveštenik kojeg tumači Joakim Tasić.

Tomović je nemački glumac srpskog porekla, koji je ostvario uloge u filmovima poput franšize "Born" i "Into the woods", a "Vampir" mu je prvi dugometražni film za koji je radio i režiju i scenario.

– Naš film je inspirisan pričama o vampirima i misterioznim događajima u Srbiji početkom 1700. godine. Iz tog vremena potiču legende o prvim vampirima koji su potekli sa tih prostora. Iako je "Vampir" postavljen u moderno doba, zasnovan je na tim mitovima, sujeverjima i folkloru – objašnjava Tomović.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.