Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.09.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 04.09.2020 18:54:08
HTV-JESEN / Jesenja šema HTV-a startuje 21. septembra
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 4. septembar 2020. / Nova jesenja šema Hrvatske televizije (HTV) startuje u ponedeljak, 21. septembra, sa novim centralnim Dnevnikom koji će se od 19 sati emitovati i iz novog Studija 12 na zagrebačkom Prisavlju. Biće pet minuta duži, sa dinamičnijim prilozima i novom grafikom, kao i sa više sportskih minuta i novom, redizajniranom vremenskom prognozom.

Domaći dramski sadržaj kreće novom sezonom popularnog "Crno-bijelog svijeta" i novom dramskom serijom "Dnevnik velikog Perice". Pri kraju su i pripreme za snimanje još jedne dramske serije – "Područje bez signala". Producent je Kinorama, a reditelj Dalibor Matanić. Takođe, ostaje termin hrvatskog savremenog filma četvrtkom na Drugom od 21 sat. On donosi desetak domaćih filmskih premijera poput Brešanovog "Koja je ovo država", Sviličićevog "Glasa", Marasovićevog "Comics Sansa" i slično.

Osim domaćeg dramskog programa biće emitovane i domaće dokumentarne serije: A Porina dobiva / Glup kao kokoš , tvrdoglav kao magarac / Uskoci / Nesreće (2) / Opstanak (2) / Kolaži o laži / Velikani hrvatskog glumišta / Udomi me / Berge Istra / i Dani kada se tresao Zagreb.

Uz to, i Tončica Čeljuska priprema novu sezonu talk showa "U svom filmu", čije snimanje je takođe već počelo.

U zabavnom programu sledi već snimljena nova sezona šoua "Zvijezde pjevaju", kao i nova sezona zabavnog šoua "Volim Hrvatsku" čija su snimanja (bez publike) već počela ovih dana. U studio ponovo ulazi i Daniela Trbović sa novom sezonom "5.com s Danielom". Počela su i snimanja novih sezona game-showova "Potjera" i "Tko želi biti milijunaš".

Kada je reč o Sportskom programu, nastavlja se emisija "Stadion", koja se emituje od 14. septembra ponedeljkom uveče i prati zanimljivosti sa domaćih i evropskih terena, kao i fudbalsku Ligu šampiona. HTV će i dalje pratiti NBA ligu, domaću košarkašku ligu i nastupe reprezentacije, potom Hanžekovićev memorijal, novo izdanje Roland Garrosa. Tu je i Evropsko veslačko prvenstvo u Poljskoj, Svetski skijaški kup, a na rasporedu je i zagrebačko izdanje Judo Grand Prix-a.

U novoj jesenjoj šemi HTV-a više se neće emitovati popodnevna mozaična emisija "Dobar dan Hrvatska", a ekipa te emisije pridružuje se kolegama iz jutarnje emisije "Dobro jutro Hrvatska", koja kreće od 21. septembra u novom terminu od 6:30 do 10 sati na HTV-1.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.