Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.09.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 02.09.2020 17:12:11
HT-ERICSSON-SARADNJA / HT i Ericsson NT nastavljaju saradnju u izgradnji telekom mreža
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 31. avgust 2020. / Hrvatski telekom (HT) i Ericsson Nikola Tesla (ENT) produžili su ugovor o saradnji na izgradnji i održavanju fiksne i mobilne mrežne infrastrukture do 2023. godine, a vrednost okvirnog ugovora iznosi više od 1,6 milijardi kuna, saopštile su dve kompanije.

Kako prenosi portal SEEbiz, time se nastavlja saradnja između dve najveće telekomunikacijsko-tehnološke kompanije u Hrvatskoj u području isporuke usluga za telekomunikacijske mreže koja je započela 2014. godine.

Iz Hrvatskog Telekoma navode da je reč o pružanju usluga na području izgradnje i održavanja fiksne i mobilne telekomunikacijske infrastrukture, nadzora telekomunikacijske mreže, kao i terenskog održavanja aktivne pristupne mreže i pasivne mreže. Ugovor važi do kraja 2023. godine, a vrednost iznosi više od 1,6 milijardi kuna, te kompanija Ericsson Nikola Tesla Servisi ima ekskluzivitet za aktivnosti iz domena ugovora, navodi se u saopštenju.

- Produženjem ugovora sa Ericsson Nikola Tesla Grupom nastavljamo kvalitetnu saradnju, ali što je još važnije osiguravamo i resurse za operativno sprovođenje i realizaciju novih investicija, što je ključno u trenutnoj ekonomskoj situaciji i čime doprinosimo zaposlenosti. Uprkos izazovnom poslovnom okruženju uzrokovanom Covid-19 situacijom, HT je fokusiran na izgradnju i nadogradnju mreže, pružanje najbolje usluge na tržištu, te povezivanje pojedinaca, poslovne zajednice, privrede i hrvatskog društva sa prilikama koje digitalizacija pruža - poručio je povodom ugovora s ENT-om predsednik Uprave HT-a Kostas Nebis.

Iz HT-a dodaju da su njihova dosadašnja značajna ulaganja omogućila uspešno dovršenje projekta modernizacije mobilne mreže, koja je sada spremna za uvođenje 5G tehnologije i napredne usluge budućnosti. Uz to, snažan naglasak stavljen je i na sprovođenje plana izgradnje optičke infrastrukture sa namerom HT-a da pokrije rekordnih 80.000 novih domaćinstava optikom, što je povećanje od 60% u odnosu na prošlu godinu.

Predsednica ENT-a Gordana Kovačević ističe da je HT dugogodišnji strateški partner ENT-a.

- Naša Grupa preuzela je od Ericssona potpunu odgovornost za ovaj posao početkom godine. Nastavak saradnje dokaz je kvalitetnog timskog rada sa stručnjacima HT-a, te truda i kompetencija naših zaposlenih u pružanju upravljanih usluga kroz ceo period, a posebno u ovom izazovnom razdoblju obeleženim zemljotresom u Zagrebu i korona virusom. Od Ericsson Nikola Tesla Servisa, naše ćerke-kompanije, očekujem da HT-u i nadalje odgovorno pruža kvalitetnu uslugu u čemu će, kao i dosad, imati punu podršku cele ENT Grupe – istakla je Kovačević.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.