Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.09.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 22.08.2020 23:29:02
SERIJA-KLJUN / Počelo snimanje serije "Kljun"
Pančevo (MEDIA EXPRES) / 20. avgust 2020. / Prva klapa serije "Kljun" Srđana Dragojevića u produkciji United Media snimljena je u Pančevu, a tokom naredna tri meseca vrhunska glumačka postava snimanje će nastaviti na lokacijama u Beogradu, Subotici, Mokrinu, Senti i na Paliću.

Kako navode iz United Media, serija će imati 10 epizoda, a premijerno će se emitovati početkom 2021. godine na televiziji Nova S. Po ideji Milorada Milinkovića, scenario potpisuju Matija Dragojević, Ljubica Luković, Anja Mijović i Srđan Dragojević.

Sonja Kljun je mlada, ambiciozna detektivka, željna da dokaže da je njena istančana intuicija u pravu - navodno samoubistvo u mirnoj Subotici krije daleko ozbiljnije tajne nego što se na prvi pogled čini. Sonjina selidba u Suboticu pokrenuće lavinu događaja koja će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost. Istančana intuicija nije svojstvena samo za Sonju, već i za njenu desetogodišnju ćerku, čiji neobični snovi vezani za majčin posao iznenada počinju da se ostvaruju.

Seriju će režirati Jelena Gavrilović i Uroš Tomić, a rediteljski dvojac kaže da se kroz seriju provlače teme talenta, snova i migracije, a da se njihovi junaci "bore da budu slobodni i svoji".

- Talenat je nešto što povezuje veliki broj junaka. To je ogroman teret za njih jer ne umeju sami da ga sačuvaju, već često dolaze u ruke nekakvih institucija koje pokušavaju taj talenat da zloupotrebe. I selidbe ljudi su vrlo aktuelna tema, u seriji imamo i likove koji dolaze sa Bliskog istoka i migracije devedesetih sa naših prostora kao temu, ali u suštini - to je priča o potrebi da se ostane svoj u svim tim putovanjima - rekla je rediteljka Jelena Gavrilović.

Reditelj Uroš Tomić kaže da je ovo prva domaća kriminalistička serija gde je glavna junakinja žena, i da je im je važno da nju igra dobra glumica.

- Glavna glumica je Ivana Vuković, ona je već ozbiljna glumica što se tiče autorskih filmova i pozorišta, ali je televizijska publika ne poznaje toliko srećom i to će biti osveženje za publiku. Serija se bavi snovima instinktom, šestim čulom, i nametalo se da to bude žena, taj razlog dolazi iz same priče i scenarija, ali s druge strane zbog hiperprodukcije posmatrate i gde je nešto novo u serijskom programu, a to je da niko to ne posmatra to iz ženske perspektive - dodao je on.

Pored Ivane Vuković, gledaoci će imati priliku da posle osam godina pauze gledaju Ljiljanu Blagojević koja igra vlasnicu jednog pansiona na Paliću, zatim mladog glumca Stefana Vukića (Mića Tot) u ulozi policijskog inspektora, Mićka Ljubičića (Dušan) kao radnika DB-a i staratelja Sonje Kljun.

Prvi put na filmu i televiziji pojaviće se i devojčica Drena Mršić (10) u ulozi Sonjine ćerke, a pored njih tu su i Nataša Šolak Tapušković, Mario Knezović, Ljubiša Miličić i Vahid Džanković.

Izvršni producent serije je produkcijska kuća Delirium.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.