Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.09.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 20.08.2020 00:20:13
TELEKOM-SRB-REZULTATI / Telekom Srbija imao rekordan broj korisnika i rekordan prihod u 2019.
Beograd (MEDIA EXPRES) / 16. avgust 2020. / Telekom Srbija Grupa imala je rekordan broj korisnika servisa od 10,4 miliona prošle godine, što je rast od 6% u odnosu na 2018, a ostvaren je i istorijski rezultat po pitanju prihoda od 133,7 milijardi dinara, koji su bili uvećani za 7%, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk.

- Sve što smo radili i po pitanju akvizicija i tehnoloških projekata se vidi. Naša operativna dobit je skočila za 25 procenata, odnosno za 9,6 milijardi i iznosila je 48,4 milijarde dinara na nivou Telekom Srbija grupe - rekao je Ćulibrk na konferenciji za medije.

Ponosni smo da je broj TV korisnika porastao za skoro 50 odsto i da je na kraju 2019. godine bilo 1,15 miliona korisnika, dodao je Ćulibrk i naglasio da je porastao i broj internet fiksnih korisnika za 21 odsto i da je iznosio 1,25 miliona na nivou Telekom grupe.

- Isto tako i matična kompanija je imala značajne rezultate, bez obzira što imamo negativan trend za fiksnu telefoniju - rast prihoda 2 odsto, a operativna dobit porasla je za 32 odsto i iznosila 32,7 milijardi - naveo je on.

Direktor Telekoma rekao je i da je kompanija imala više od 90.000 rast broja korisnika satelitske telezviije, kao i preko fiksne infrastrukture u segmentu TV usluga, kao i rast korisnika interneta.

- Smatramo i ubeđeni smo da nam to daje podstrek za dalje i da svi potezi daju rezultat i po pitanju performansi kompanije. Važno je da smo tehnološki superiorna kompanija, što je zalog za budućnost - naglasio je Ćulibrk.

Naveo je da Telekom ima 12.000 zaposlenih i da i zbog akcionara Telekoma treba izneti pravu sliku o Telekomu. Ističe da su spinovanja dostigla neverovatne razmere i da se pojačavaju ovih dana.

Telekom Srbja je kompanija koja posluje u više zemalja i predstavlja ponos srpske ekonomije, istakao je Ćulibrk i dodao da je većinski vlasnik Telekoma država - 58 odsto, kao i da ima 4,8 miliona malih akcionara.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.