Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.09.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 16.08.2020 01:12:59
FILM-LETO / Počelo snimanje filma "Leto kada sam naučila da letim"
Beograd (MEDIA EXPRES) / 14. avgust 2020. / Snimanje filma Radivoja Raše Andrića "Leto kada sam naučila da letim" počelo je na bazenu SC "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu.

Ova porodična komedija, koja prati morske avanture dvanaestogodišnje devojčice, snima se prema istoimenom romanu poznate spisateljice za decu i mlade Jasminke Petrović.

Kako stoji u opisu filma, emotivna priča prati devojčicu Sofiju tokom njenog letovanja sa bakom na Hvaru, a naizgled dosadno letovanje upotpuniće nova prijateljstva, prvi poljubac, pomirenje sa otuđenom porodicom, te će raspust pretvoriti u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo.

U glavnoj ulozi pojavljuje se Klara Hrvanović, a uz nju su poznata glumačka imena - Olga Odanović i Žarko Laušević.

- Moja dosadašnja ostvarenja bavila su se mladim ljudima koji odbijaju da odrastu, međutim u centru pažnje ove priče je devojčica koja želi što pre da zakorači u svet odraslih. Potpuno novi ugao, kao i činjenica da je ovo pre svega dečiji film za mene predstavlja izazov kome se izuzetno radujem - izjavio je Andrić, reditelj koji je stekao kultni status filmovima "Kad porastem biću kengur", "Munje" i "Tri palme za dve bitange i ribicu".

On je ovim povodom dodao da, iako je ovo film namenjen pre svega deci, u njegovom rediteljskom pristupu neće se osetiti podilaženje.

- Kroz osećanje spoznaje, sreće a ponekad i tuge gradim glavni lik Sofije i priču oko nje. To su neprocenjivi trenuci odrastanja i očekivanja kroz koje smo svi prošli, a danas prolaze neki novi klinci - istakao je reditelj.

"Leto kada sam naučila da letim" jedan je od retkih filmova koji donosi sadržaj namenjen prvenstveno deci, a producenti očekuju da će zbog višeslojne priče u kojoj se mogu prepoznati sve generacije, ovo ostvarenje privući kako decu, tako i njihove mame i bake.

- Od samog početka bavljenja producentskim poslom maštamo o tome da napravimo film za decu jer takvog sadržaja u Srbiji ima izuzetno malo, pa možemo reći da su deca kao publika zanemarena. Pre četiri godine pročitali smo Jasminkinu knjigu i odmah smo znali da želimo da radimo sa njom. Dirljiva, ali ujedno i duhovita priča sa čitaocima komunicira na jednom posebnom nivou sa puno vedrine. Scenaristkinja Ljubica Luković i Raša Andrić su na divan način "preveli" knjigu u filmski jezik. Uzbuđeni smo što se skup svih ovih vizija pretvara u realnost - na filmu - izjavili su producenti filma Milan Stojanović i Maja Popović.

Nakon beogradskog snimanja, ekipa se seli na Hvar, gde će tokom septembra snimati na lokacijama u Starom Gradu, Jelsi i drugim mestima na ostrvu.

Premijera filma očekuje se u septembru 2021. godine.

Film "Leto kada sam naučila da letim" realizuje se u ko-produkciji Srbije, Hrvatske, Bugarske i Slovačke, a uz podršku fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.