Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 31.07.2020 22:27:38
SERIJA-VREME-ZLA / Prva klapa serije "Vreme zla" 5. avgusta
Beograd (MEDIA EXPRES) / 29. jul 2020. / Prva klapa serije "Vreme zla" pašće 5. avgusta u Beogradu, a za veće i manje uloge u seriji rađenoj po trilogiji romana Dobrice Ćosića odabrano je 20 poznatih glumaca, među kojima je i Žarko Laušević.

Glavni tok radnje u seriji biće baziran na romanu "Vernik", rekao je portalu Nova.rs kreator i izvršni producent serije Goran Šušljik, a kroz reminiscencije će se baviti događajima u romanima koji su mu u trilogiji prethodili ("Otpadnik" i "Grešnik"). U središtu priče naći će se porodice Katić, Dragović i Luković, koje čitaoci Ćosićevih romana dobro poznaju.

Glavni junaci u "Verniku" su Ivan, Milena i Vukašin Katić, a potom i braća Bogdan i Vladimir Dragović, Miško, Nađa i Bora Luković, te Petar Bajević. Milenu bi trebalo da igra Nada Šargin, a Ivana Radovan Vujović. Ulogu Bore Lukovića, odnosno Bore Puba, igraće Nebojša Dugalić, njegovu suprugu Dušanku Nataša Ninković, a Miloša Lukovića (Miška Puba) mladi glumac Pavle Mensur, dok je uloga Nađe poverena Isidori Simijonović.

Žarko Laušević rekao je novinarima da se raduje ulozi u "Vremenu zla". On je već igrao u seriji "Koreni" lik Aćima Katića, ali će se sada naći u ulozi drugog Katića.

Kreator "Vremena zla", glumac Goran Šušljik (koji će u seriji igrati Petra Bajevića), scenaristkinja Sanja Savić Milosavljević i reditelj Ivan Živković zamislili su i brojne epizodne uloge, među kojima se pojavljuju i pojedine istorijske ličnosti. Sergej Trifunović igraće kneza Pavla, a Boris Isaković će igrati Svetozara Vujkovića, šefa zloglasnog logora Banjica.

Serija, koja nastaje u produkciji kompanije United Media ima 15 epizoda, a biće emitovana na televiziji Nova S.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.