Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 24.07.2020 22:48:32
FILM-TOMA / Počinje snimanje filma o Tomi Zdravkoviću
Beograd (MEDIA EXPRES) / 24. jul 2020. / Posle više od godinu dana priprema na scenariju, koji su napisali Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, počinje snimanje filma o najvećem boemu među pevačima srpske narodne muzike – Tomi Zdravkoviću.

Producenti ovog filma su Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, dok će režiju raditi Zoran Lisinac.

Glavna uloga pripala je glumcu Milanu Mariću, a Silvanu Armenulić tumačiće Tamara Dragičević. U ostalim ulogama publika će videti Petra Benčinu, Andriju Kuzmanovića, Mirjanu Karanović, Slobodana Bodu Ninkovića, Marka Janketića, Ivana Zekića i mnoge druge.

- Tomu Zdravkovića su zvali "pesnik tuge". Pevao je iz duše, i za dušu – Izjavio je producent Dragan Bjelogrlić uoči početka snimanja, te da će u ovom filmu posebna pažnja biti posvećena muzici.

Željko Joksimović je naglasio da "najezda novih trendova, brzina života, prečesta otuđenja ljudi proizvode svakodnevicu koje se niko kroz koju godinu neće ni sećati". On je istakao da ovaj film govori i o tome čega ćemo se sećati u životu.

Film "Toma" predstavlja biografsku sagu, koja će biti i priča o vremenu koje su obeležili mnogi umetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića kao i mnogi drugi.

Projekat "Toma" realizuje se u saradnji sa Telekom Srbija i Filmskim centrom Srbije, a premijera je planirana za početak naredne godine.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.