Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 24.07.2020 22:04:41
CME-AKVIZICIJA / Bliži se preuzimanje CME
Prag (MEDIA EXPRES) / 20. jul 2020. / Central European Media Enterprises (CME) saopštila je da će njena akvizicija od strane češke PPF grupe verovatno biti okončana pre 27. oktobra.

Kako piše Broadband TV News, u saopštenju dostavljenom uz najnovije poslovne rezultate, kompanija dodaje da PPF grupa očekuje da će dobiti potrebno obaveštenje od Evropske komisije u trećem kvartalu.

Neto prihodi CME u drugom kvartalu iznosili su 135.545.000 dolara ili 26,2% manje nego godinu dana ranije. OIBDA kompanije iznosila je 54.509.000 dolara (-25.7%), a neto prihod 31.102.000 dolara (-29.4%).

- Naša preduzeća pokazala su znatan stepen otpornosti od kada je pandemija Covid-19 počela da utiče na poslovanje u martu. Uprkos veoma izazovnom okruženju, zadržali smo visoke margine, a novčani tok u prvoj polovini 2020. godine zapravo se povećao u odnosu na prošlu godinu – rekli su Michael Del Nin i Christoph Mainusch, ko-izvršni direktori CME-a, komentarišući rezultate.

- Iako je pandemija negativno uticala na tržišta oglašavanja u našem regionu, veliki deo pada dogodio se u aprilu i maju, a rezultati u junu pokazuju značajno poboljšanje obrazaca potrošnje. Na osnovu trenutnih rezervacija u julu i avgustu, čini se da se potrošnja vraća na uporedive nivoe viđene u istim periodima 2019. Naša finansijska pozicija ostaje jaka, a mi ćemo i dalje preduzimati proaktivan pristup u odgovoru na nesigurnost koju je stvorila pandemija – dodali su oni.

CME je prisutan u Bugarskoj, Češkoj, Rumuniji, Slovačkoj i Sloveniji.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.