Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 20.07.2020 00:07:10
FILM-KOŠARE / U Leskovcu počelo snimanje filma "Košare"
Leskovac (MEDIA EXPRES) / 16. jul 2020. / Snimanje ratnog filma "Košare", u režiji Balše Đoga, počelo je u Leskovcu i okolini, saopštio je Filmski centar Srbije. Ovaj ambiciozni filmski projekat nadahnut je istinitim događajima, a Filmski centar ga je prošle godine podržao na konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih filmova sa nacionalnom temom.

Kako se ističe u obrazloženju, projekat "Košare" predstavlja "hvale vrednu ideju da se posle bezmalo dve decenije odlaganja filmski obradi tema koja je istovremeno od prvenstvenog nacionalnog značaja i izrazito umetnički potentna", a 50 miliona dinara je i najveći iznos koji je do sada dodeljen na ovom konkursu.

"Košare" su celovečernji igrani prvenac reditelja Balše Đoga, do sada najpoznatijeg po hvaljenoj seriji "Pet". Film nastaje po scenariju Đorđa Milosavljevića, Strahinje Radetića i Đoga, a ključne uloge tumače: Jovan Jovanović, Luka Grbić, Viktor Savić, Nikola Kojo i Milica Stefanović. Pored njih u filmu (i seriji) gledaćemo Milenu Radulović, Miloša Samolova, Aleksandra Radojičića, Mladena Sovilja, Vladana Gajovića, Milorada Kapora, Miloša Bikovića.

Priča "Košare" prati grupu mladih srpskih vojnika koji u oktobru 1998. godine stižu na udaljenu vojnu kotu na tromeđi Srbije, Crne Gore i Albanije. Ubrzo, oni zapadaju u vrtlog borbe za svoju otadžbinu, ali i vlastite živote, a suočeni sa podmuklim napadima neprijateljskih snaga i ostalim opasnostima.

Film produciraju Omega production i Telekom Srbija. Uz Filmski centar Srbije, podršku ovom projektu od nacionalnog značaja dalo je i Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Snimanje filma (i serije) trajaće do početka decembra 2020. godine na mnogobrojnim lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj (Bosni i Hercegovini). Premijera filma se očekuje u prvoj polovini 2021. godine.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.