Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 13.07.2020 01:03:57
PLANET-TV-PRODAJA / Slovenački Planet TV prodat mađarskoj TV2
Ljubljana (MEDIA EXPRES) / 10. jul 2020. / Telekom Slovenije potpisao je ugovor o prodaji Planet TV mađarskoj medijskoj kompaniji TV2. Dogovorena otkupna cena za 100% vlasničkog udela je 5 miliona evra.

Kako piše portal SEEbiz, slovenačka ministarstva kulture i ekonomije moraju dati konačnu saglasnost, a očekuje se da će posao biti zaključen do jeseni.

Telekom Slovenije se već neko vreme bavi pitanjem šta učiniti sa kompanijom Planet TV, koja upravlja istoimenim televizijskim programom. Prema proračunima lista “Delo”, Telekom je od osnivanja kompanije dodelio ukupno 80 miliona evra u obliku kapitalnih doprinosa, plaćenih reklama, zajmova i drugih usluga.

Poslednji trošak nastao je pri izvršenju odluke arbitražnog suda u Švajcarskoj koji je utvrdio da je kompanija Antenna Slovenija ispravno iskoristila put opciju u kompaniji Antenna TV SL, koja emituje Planet TV, a time i Telekomu Slovenije za 34% udela u ovom društvu zajedno s troškovima spora i zateznim kamatama naložio plaćanje gotovo 23 miliona evra. Telekom je zato u decembru prošle godine postao jedini vlasnik Planet TV, a spor sa Grcima ozbiljno je umanjio profit 2019. godine.

Mađarska televizijska kompanija TV2, s kojom je potpisan ugovor, u vlasništvu je Jozsefa Vida, prema medijskim izveštajima jednog od ključnih oligarha iz poslovne mreže mađarske vladajuće stranke Fidesz.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.