Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 05.07.2020 16:20:20
TELESTE-BRAUNŠVAJG / Telesteovi displeji i putnički informacioni sistem u nemačkom Braunšvajgu
Turku, Finska (MEDIA EXPRES) / 5. jul 2020. / Teleste Corporation isporučiće informacione displeje saobraćajnim vlastima grada Braunšvajg (Regionalverband Großraum Braunschveig) u Nemačkoj, zajedno sa lokalnom podružnicom kompanije iqu Systems.

Projekat će biti završen do marta 2022. godine i obuhvatiće povezivanje čitave tramvajske mreže i odabranih autobuskih stajališta u gradu Braunšvajg sa 243 jednobojnih LED displeja, kao i Telesteov putnički informacioni sistem za njihovo upravljanje. Pored toga, sve uključene stanice biće opremljene tasterima za tekst i govor i zvučnicima koji najavljuju prikazane informacije za slabovide putnike.

- Mi u Telesteu smo zadovoljni što je tranzitna uprava Braunšvajga verovala našem rešenju i sposobnostima da unapredimo informacionu infrastrukturu transportne mreže u njihovom gradu. Dok javni prevoz postaje oblik “broj jedan” urbane mobilnosti za mnoge građane, putnici takođe očekuju lako i bezbedno putovanje gradskim saobraćajnim sistemima. Jasno je da prave informacije o putovanju moraju biti dostupne u pravo vreme i na pravom mestu, kada i gde su potrebne putnicima. Ulaganje u informacionu infrastrukturu koja funkcioniše “u realnom vremenu” osigurava da će operatori biti u mogućnosti da ispune očekivanja putnika na efikasan i fleksibilan način – rekao je Stephan Brunig, šef Telesteovog sektora za operatore javnog prevoza.

Telesteov sistem informisanja putnika uključuje svestrane module dizajnirane za upravljanje informacijama o putnicima, medijskim sadržajima, prikazima i voznim parkovima u sistemima javnog prevoza različitih veličina i zahteva. Sistem omogućava tranzitnoj upravi Braunšvajga da upravlja sa svih 243 displeja pomoću internet korisničkog interfejsa, uključujući funkcije kao što su provere statusa, konfiguracija i operativno upravljanje.

Sistem će takođe obezbediti potrebne interfejse za bazu podataka u realnom vremenu Braunšvajg tranzitne uprave i državnu bazu podataka Donje Saksonije. Kroz ovu integraciju, sistem putnicima u Braunšvajgu pruža tačne i ažurne informacije u vezi sa njihovim putovanjima, čineći ih lakšim i sigurnijim za navigaciju kroz gradsku infrastrukturu, dok istovremeno pružajuc operatoru efikasan i fleksibilan alat za upravljanje informacijama i svakodnevno poslovanje.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.