Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 05.07.2020 16:07:13
SERIJA-HRT / Počelo snimanje HRT-ove serije "Dnevnik velikog Perice"
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 5. jul 2020. / Snimanje serije "Dnevnik velikog Perice", svojevrsnog nastavka kultnog filma Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli" počelo je sredinom juna u Zagrebu, u stanu u Mlinarskoj ulici koji će "glumiti" dom porodice Šafranek.

Kako navode iz Hrvatske radio-televizije (HRT), serija kroz šest epizoda prati događanja u životu sada već velikog Perice Šafraneka i njegove porodice tokom 1964. godine, a snima se 50 godina nakon kultnog Golikova filma. Perica sada prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini – od mode do muzike, od ideja do tehnološkog napretka – postaje sve primetniji i uticajniji. Zagreb iz tog vremena je zanimljiv grad koji se ubrzano razvija, baš kao i bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo.

U vremenu plesnjaka, početaka televizije, glamuroznih muzičkih festivala, događa se priča puna emocija, realnih životnih izbora između oportunizma i iskrene ljubavi koja će zaintrigirati gledaoce.

Seriju za HRT snima produkcijska kuća Croatia film, a producenti u ime Croatia filma su Biserka Mihalić i Željko Zima, dok je autor, koscenarist i izvršni producent serije "Dnevnik velikog Perice" Albino Uršić. Reditelj serije je Vinko Brešan, a autor serije Albino Uršić. Scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke i Albino Uršić.

Glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastajić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo. U ostalim ulogama biće Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić, Iva Visković i mnogi drugi.

Premijerno prikazivanje na Hrvatskoj televiziji planirano je za jesenju šemu HRT-a.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.