Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 05.07.2020 13:31:01
S&T-ISKRATEL / Austrijski S&T AG kupuje Iskratel Grupu
Ljubljana (MEDIA EXPRES) / 3. jul 2020. / Kompanija S&T AG sklopila je sporazum o kupovini slovenačke ICT kompanije Iskratel Group za 37,5 miliona evra.

Kako piše Broadband TV News, ova transakcija mora da dobije zvanična odobrenja i očekuje se da se bude završena ove jeseni.

S&T AG je vodeći dobavljač IT sistema u centralnoj i istočnoj Evropi, kao i usluga i rešenja koja su sadržana u njima. Posluje u 32 zemlje širom sveta.

S druge strane, Iskratel Grupa je vodeći evropski provajder komunikacionih rešenja za digitalnu transformaciju telekomunikacija, transporta, javne bezbednosti i energetske industrije. Ima svoje centre za istraživanje i razvoj i proizvodne centre u više od 50 zemalja.

Komentarišući transakciju, Željko Puljis, generalni direktor Iskratel-a, rekao je da je ova kompanija napravila vrlo jasan i ambiciozan strateški plan, koji će se mnogo efikasnije realizovati kroz brojne sinergije u okviru S&T AG.

- Brži razvoj portfelja i prodor na tržište, posebno u oblastima IIOT i 5G rešenja, sigurnih i pametnih zajednica, virtualizacije pristupa i osnovnih komunikacionih mreža, biće omogućeni kroz jače kombinovane inovacije i know-how, nabavku i prodajnu mrežu. Jačamp i ljudski kapital koji i dalje prepoznajemo kao ključni element u daljem uspehu – istakao je Puljis.

Hannes Niederhauser, generalni direktor S&T AG, dodao je da već duže vreme prate razvoj 5G, da su identifikovali aplikacije spremne za ovu tehnologiju i očekuju da će steći prednost jačanjem svog portfolija 5G proizvoda.

- Zahvaljujući našim sinergijama, uspećemo da u naredne dve godine povećamo rezultate Iskratela na preko 10% EBITDA. Ovom akvizicijom još se snažnije pozicioniramo za budućnost u našim glavnim oblastima pametnih fabrika i radija za vozove velikih brzina.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.