Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 29.06.2020 01:15:26
TELEKOM-SRBIJA-IPKO / Telekom Srbija dao najvišu ponudu za kosovskog operatera IPKO
Priština (MEDIA EXPRES) / 27. jun 2020. / Telekom Srbija ponudio je 155 miliona evra za kupovinu kosovske telekomunikacione kompanije IPKO, piše portal Kossev, pozivajući se na Radioteleviziju Kosova (RTK). Od 10 prihvaćenih ponuda, Telekom Srbija je ponudio najveći iznos.

Prema navodima RTK, stručnjaci procenjuju da bi, ukoliko do toga dođe, nacionalna sigurnost bila ugrožena. Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti saopštio je da je Telekom Srbija dao najvišu ponudu na tenderu za kupovinu operatera mobilne telefonije Ipko Telecommunications LLC, ali je na svom Twitter nalogu objavio i da bi takva ponuda trebalo da bude blokirana.

Odbor Regulatornog tela za elektronske i poštanske komunikacije (RTEPK) u julu prošle godine doneo je odluku po kojoj IPKO ne može promeniti vlasnika i ne može prodati akcije drugoj kompaniji bez prethodnog odobrenja RTEPK.

Kako prenose beogradski mediji, Telekom Srbija je potvrdio da je dao neobavezujuću ponudu za kupovinu kosovskog operatora IPKO, ali da zbog ugovora o neotkrivanju informacija, do zatvaranja tendera ne smeju da izlaze sa detaljnijim informacijama.

- Tačno je da je Telekom Srbija dao neobavezujuću ponudu za kupovinu kompanije Ipko. Poznato je da Telekom Srbija ima jasnu ambiciju da širi svoje poslovanje, tako da i ova ponuda predstavlja još jedan korak u realizaciji tog cilja - kažu u Telekomu.

Vlasnik 100 odsto udela kosovskog operatera mobilne telefonije IPKO je Telekom Slovenije, koji je u julu prošle godine najavio da će pokrenuti proceduru prodaje kosovskog operatera, u skladu sa svojom poslovnom strategijom u periodu do 2023. godine. Ipko je osnovan 1999. godine, a u vlasništvo Telekoma Slovenije u potpunosti je prešao 2018. godine.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.