Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 29.06.2020 01:11:16
KURIR-TV / Kurir TV počinje emitovanje 28. juna
Beograd (MEDIA EXPRES) / 25. jun 2020. / Predrag Roganović, izvršni direktor Adria media grupe (AMG), najavio je u intervjuu za Nedeljnik početak rada Kurir TV-a. Program počinje da se emituje 28. juna u 16 časova, čime će "Kurir" postati medijska platforma sa tri kanala komunikacije.

- Mi poznajemo Srbiju i Srbija zna nas, a od nedelje, 28. juna, moći će i da nas vidi. Kurir postaje jedinstvena medijska platforma sa tri ekstenzije: dnevne novine, veb-sajt i televizija, sa istim karakterom, odnosno istom uređivačkom politikom. Naši čitaoci i gledaoci znaju šta od nas očekuju, a naša odgovornost je da to očekivanje opravdamo, bez obzira na to preko koje ekstenzije nam pristupaju ili čak istovremeno – izjavio je Roganović za Nedeljnik i dodao:

- Organizaciono, reč je o tri sinhronizovane redakcije koje su već u trening fazi počele da stvaraju novinare i urednike koji priču ili informaciju mogu da prenesu u sva tri formata. Mi se, naravno, radujemo tome što pokrećemo televiziju, ali prvenstveno smo uzbuđeni zbog nove NDI tehnologije koju smo implementirali i uspostavili inovativni koncept u distribuciji sadržaja i organizaciji Kurira. Meni je posebno drago što nam se ukazala šansa da posle višegodišnjeg maštanja o funkcionisanju medija budućnosti takve ideje sada možemo i da ostvarimo.

Na pitanje šta će gledaoci moći da vide na Kurir TV-u, Roganović je rekao da je fokus na zabavnom i informativnom programu, koji će biti sopstvenoj produkciji, dok su za serijski, filmski i dokumentarni program angažovane brojne spoljne produkcije.

- Planirane su autorske emisije, gostovanja vezana za društveno-političke teme, tok-šou formati, premijere dokumentarno-igranog programa, kultni filmovi i domaće serije.

Na ovom projektu ukupno je zaposleno 120 ljudi, a na čelu su urednik informativnog programa Zoran Mihajlović i urednica zabavnog programa Bojana Kesić.

Kurir TV biće dostupan besplatno na portalu kurir.rs, MTS-ovoj IPTV platformi i u kablovskom sustavu Supernova na teritoriji Srbije. Izvan Srbije TV kanal će biti dostupan u okviru ponude m:tel-a u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i platforme GO4YOU u dijaspori. Planirano je širenje na sve ostale kablovske operatere u Srbiji i regiji.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.