Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 26.06.2020 21:52:00
SERIJA-BELEŽNICA / Početkom jula počinje snimanje nove srpske serije "Beležnica"
Beograd (MEDIA EXPRES) / 23. jun 2020. / Početkom jula trebalo bi da počne snimanje nove serije "Beležnica", u produkciji "Košutnjak filma" i koprodukciji Radio-televizije Srbije (RTS) i Telekoma Srbije.

Kako je za portal "Film i TV" potvrdio Zoran Janković, producent i osnivač "Košutnjak filma", nova serija biće zasnovana na romanu Ratka Dmitrovića "Beležnica profesora Miškovića" iz 2014. godine. Snimanja počinju 6. ili 7. jula, a scenaristi na serijalu od 12 epizoda su Đorđe Milosavljević, Kosta Peševski i Radoslav Pavlović, dok režiju potpisuje Miroslav Lekić.

Glavnu glumačku postavu činiće Momčilo Otašević, Svetozar Cvetković, Danica Radulović, Dejan Lutkić, Stefan Bundalo, Milena Radulović, Anica Dobra i mnogi drugi glumci, budući da je serija pisana za čak dve stotine uloga.

– Radio sam na dve epizode ove serije. Prvu sam napisao davno, još kada se prvi put pojavila ideja da se radi serija po neobičnom romanu Ratka Dmitrovića. Bilo je to nedugo po objavljivanju knjige. Drugu sam napisao nedavno, kada se konačno krenulo u pripreme za proizvodnju. Veoma je neobična tema serije, i verujem da je to bio i razlog što se tako dugo čekalo na to da ona bude realizovana. Na neki način to je srpski "Dosije Iks", osim što umesto agenata FBI u glavnoj roli imate novinara koji istražuje neobične i mistične slučajeve – otkrio je scenarista prve dve epizode serije Đorđe Milosavljević dodavši da je veoma radoznao kako će serija izgledati kada bude spremna za emitovanje.

"Beležnica" će biti snimana u Kladovu, Kraljevu, Valjevu, ali i u Pirotu i Beogradu, i pratiće radnju romana koji je prema žanru kombinacija fantastike i trilera.

– Priča nas kroz slučajeve pune fantastike, magije i neverovatnih situacija vodi paralelno na dva koloseka. Deo radnje smešten je u prve godine 21. vek, a deo u sedamdesete godine prošlog veka. Na tim slučajevima radi mladi novinar Boško Stevanović (glumi ga Momčilo Otašević) koji posle intervjua sa Jelisavetom Mišković (Anica Dobra), udovicom priznatog etnologa, profesora Arsenija Miškovića, ulazi u svet neverovatnih čuda – istakao je producent Zoran Janković.

Kako stoji u sižeu za roman Ratka Dmitrovića na kom je serija zasnovana, "Beležnica" je roman o tajnama oko nas i ljudima koji su s njima povezani. Kada novinar beogradskog lista Argument Boško Stevanović u proleće 2002. godine dobije zadatak da napiše tekst o naučnoj ostavštini preminulog srpskog etnologa Arsenija Miškovića uplešće se u niz događaja koje nije mogao ni da nasluti. Umesto očekivano dosadnog razgovora s udovicom Mišković, ženom u godinama koja čeka poslednje životno putovanje, on će se susresti sa serijom misterioznih i naučno neobjašnjivih događaja o kojima nije ni sanjao da su mogući, a kamoli da su se odigrali i da još uvek traju u Srbiji.

Ti događaji čine sadržaj jedne male beležnice sa crnim koricama, koju će udovica Mišković pokloniti novinaru Stevanoviću. Ono što tamo piše godinama opseda neke ljude iz inostranstva – Beča, Londona, Moskve i jednog gradića u Arizoni – a na kraju pokreće i lavinu čudnih događaja koji porodicu i prijatelje beogradskog novinara Boška Stevanovića dovode u životnu opasnost.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.