Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 18.06.2020 21:42:16
SERIJA-BESA / Snimanje druge sezone serije "Besa" počinje 15. septembra
Beograd (MEDIA EXPRES) / 16. jun 2020. / Prva sezona serije "Besa", porodične drame i krimića koji šeta gledaoce sa jednog na drugi kraj Balkana, postigla je veliki uspeh, a na jesen se očekuje početak snimanja druge sezone.

U razgovoru za portal "Film i TV", Tea Korolija, izvršna direktorka produkcijske kuće "Adrenalin" i producent serije "Besa", kaže da je situacija sa epidemijom korona virusa svima pokvarila planove, ali da produkcija radi kao da će sve biti normalno.

- Kada je reč o seriji "Besa", planirano je da rad na drugoj sezoni zvanično počne 15. septembra. "Besa" je bila veoma izazovan projekat za nas i u prvom ciklusu, budući da smo prvi put ostvarili saradnju srpskih i albanskih glumaca, uz sve ostale koji su učestvovali u snimanjima. Bila je to baš osetljiva situacija kojom smo morali vešto rukovati. Događalo se da nam neki od glumaca pet dana pred snimanje saopšte da su se predomislili – objašnjava Korolija i dodaje da će "Besa" u drugoj sezoni tek pomerati granice.

- U smislu produkcije, ali i priče, nastavak će biti još raskošniji. Snimaćemo ne samo na nekoliko lokacija u regionu, već ćemo preći granice Balkana i povesti naše junake u neke evropske zemlje. Učestvovaće veliki broj stranih glumaca. Zbog svega ovoga i jeste teško da konačno krenemo sa radom, jer treba ispoštovati sve mere predostrožnosti i zakone u vezi sa korona virusom u raznim državama u kojima ćemo snimati drugu sezonu "Bese" – poručuje Tea Korolija, ističući da je najveći izazov kod "Bese", kao i kod sličnih domaćih serija odoleti sitnim lokalnim boljkama.

– Upravo zbog toga smo angažovali britanske autore, među kojima posebnu zahvalnost dugujemo Toniju Džordanu, koji nam je pomogao da prevaziđemo naionalne i međunacionalne okvire, najviše u pogledu tih odnosa između Srba i Albanaca. To je veliki problem kod mnogih domaćih serija – svako pominjanje Srba i Albanaca mora da dobije neki pečat suparništva i istorijske motive. Naši strani saradnici savetovali su nas da se držimo teme, jer pitanja koja muče domaćeg gledaoca odvlače pažnju sa onoga što je za radnju serije zaista bitno. “Besa” je krimić, i to je ono što je tema. Ne mržnja Albanaca i Srba. Zbog toga serija i jeste imala veliki međunarodni uspeh – smatra Korolija, čija produkcija za novu sezonu najavljuje i seriju "Most" koja se radi po licenci originalne dansko-švedske krimi-drame autora Hansa Rozenfelda, čija je prava za teritoriju Balkana otkupio upravo "Adrenalin".

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.