Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 16.06.2020 21:54:11
RTV-PODGORICA / Podgorica dobija lokalnu RTV
Podgorica (MEDIA EXPRES) / 12. jun 2020. / Glavni grad Crne Gore do sada nije imao lokalnu televiziju, ali to će se vrlo brzo promeniti. Naime, Skupština Podgorice donela je 24. februara 2020. odluku o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću RTV Podgorica, a pripreme su se zahuktale.

Kako piše portal Media Daily, tom prilikom odlučeno je da će Skupština glavnog grada biti osnivač RTV Podgorica, a da će prava i dužnosti osnivača u ime Podgorice vršiti Savet Društva, u skladu sa zakonom i ovom odlukom. Početna sredstva za rad osiguravaju se iz budžeta glavnog grada, koji je dužan u roku od šest meseci osigurati prostorne, tehničke i druge uslove za početak rada.

Ovih dana završen je konkurs za izbor članova Saveta na koji je stiglo devet predloga. Kandidati su Dragana Tripković, Biljana Krivokapić, Živko Andrijašević, Amina Murić, Amer Ramusović, Husein Ceno Tuzović, Branislav Mićunović, Božidar Jaredić i Velizar Sredanović. Od njih devet biće izabrano pet.

Radio televizija Podgorica imaće 46 zaposlenih, a na novoj televiziji, radiju i internet portalu radiće deset novinara i sedam voditelja, dok su ostalo administrativni radnici, direktor i glavni i odgovorni urednik medijskih servisa.

Predviđena je proizvodnja informativnog, zabavnog, dokumentarno-kulturnog, sportskog i dečjeg programa, a za to će im godišnjem nivou biti potrebno 734.000 evra.

U Crnoj Gori trenutno postoji ukupno 14 lokalnih javnih emitera: Radio Andrijevica, Radio Berane, Radio Bijelo Polje, Radio i televizija Budva, Radio Cetinje, Radio Danilovgrad, Radio i televizija Herceg Novi, Radio Kotor, Radio i televizija Nikšić, Radio Tivat, Radio Ulcinj, Radio Bar, Radio i televizija Rožaje i Televizija Pljevlja.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.