Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 16.06.2020 21:48:31
FILM-SERIJA-ZLATNO-DOBA / Počinje snimanje filma i serije "Zlatno doba"
Beograd (MEDIA EXPRES) / 10. jun 2020. / Tri godine nakon što se pojavila prva najava za snimanje filma i serije o zlatnom dobu Leskovca, konačno su se stekli uslovi za početak rada na projektu koji će prikazati razvoj nekadašnjeg srpskog Mančestera između dva svetska rata.

Kako piše portal "Film&TV", na konferenciji za novinare saopšteno je da snimanje filma "Zlatno doba" u režiji Petra Ristovskog, u kom će neke od glavnih uloga ostvariti Viktor Savić, Sloboda Mićalović, Andrija Kuzmanović, Teodora Ristovski i Dragan Bjelogrlić, počinje ovog avgusta.

Petar Ristovski, reditelj filma, ističe da mu je čast što će učestvovati u ovom projektu, jer Leskovac ima posebnu priču o mentalitetu ljudi koji su živeli u tom periodu, ali i onima koji u njemu žive danas.

– Priča će biti smeštena u žanr romantične melodrame koja će biti kombinacija sa preduzetničkom dramom i neizbežnim komičnim elementima. Paralelno će se snimati i serija koja će više biti komedija nego drama. Inspiracija za film je došla od realnih ličnosti sa ovog prostora u periodu posle Prvog svetskog rata – poručuje Ristovski i dodaje da će u filmu će biti prikazane veštine obrade tekstila i specifičan mentalitet i duh koji je i učinio da Leskovac bude prozvan srpskim Mančesterom.

Izvršni producent filma Miroslav Mogovorić podseća da su film i serija nastali kao autorska inicijativa Zvonimira Šimuneca, novinara, višegodišnjeg dopisnika srpskih medija iz Grčke, autora brojnih radio i TV emisija i filmskih projekata, ali i da je razvoj projekta bio veoma naporan proces.

– Da nije bilo velikog razumevanja grada Leskovca i gradonačelnika Cvetanovića, danas ne bismo bili ovde da najavimo početak snimanja filma. Radujem se što sam došao u sredinu koja je od početka umela da prepozna ono što će ovaj film doneti. Grad koji se ne seća svoje prošlosti, ne može da priča o budućnosti. Nema mnogo gradova koji imaju tako svetlu prošlost i naš zadatak je da to pretvorimo u nešto što će ostati i za buduća pokolenja. Mi očekujemo i saradnju sa RTS-om kao emiterom ovog projekta, jer smatramo da ovakav projekat treba da bude prikazan najpre na javnom servisu, a ne na nekoj od privatnih televizija – zaključuje Mogorović.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.