Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 03.06.2020 23:43:27
SERIJA-TAJNE-VINOVE-LOZE / Nastavljeno snimanje serije "Tajne vinove loze"
Beograd (MEDIA EXPRES) / 3. jun 2020. / Sredinom maja nastavljeno je snimanje serije "Tajne vinove loze", koje je prekinuto u martu zbog uvođenja vanrednog stanja u Srbiji. Posle skoro dva meseca pauze, Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, kao glavni akteri ove romantične sage, ponovo su stali pred kamere.

– Pošto se radnja dešava na severu i jugu, prilagodili smo tome i dve jednake ekipe koje paralelno rade. Jedni su smešteni na jugoistoku Srbije, u Rajačkim pimnicama, a drugi su u Subotici. Glavni reditelj i umetnički direktor projekta je Marko Manojlović, koji režira "severni deo" priče, a za "južni" je zadužen Kosta Đorđević – rekao je za "TV novosti" direktor projekta Marko Mandić.

Dodaje da je pisac scenarija Mirjana Bobić Mojsilović, a filmski jezik su mu udahnuli Ivan Mitrović i Marko Popović, kao i nekoliko mladih pisaca.

- Naziv serije je "Tajne vinove loze", što znači da ih ima mnogo. Na početku zatičemo komplikovanu situaciju, a potom se vraćamo više od 20 godina u prošlost tražeći uzroke takvog stanja. Junake su spojili vinograd i vino, a neverovatnim sledom događaja životni putevi su im se ukrstili. Priča prevazilazi okvire vinograda i zadire u ljudske odnose.

Više od sto glumaca igra u ovoj seriji. Vojin Ćetković je glavni glumac u severnom, vojvođanskom delu ekipe, a Sloboda Mićalović je glavni lik na jugu. Uz Ćetkovića igraju Milica Zarić, Miodrag Krivokapić, Anita Mančić, Nebojša Milovanović, Vanja Nenadić i drugi. Pored Slobode su Dara Džokić i Marko Vasiljević, a likove koji povezuju sever i jug tumače Aleksandar Đurica i Jovo Maksić.

U planu je snimanje 36 epizoda koje će trajati oko 45 minuta. Trenutno je urađen najveći deo prve dve epizode. Serija "Tajne vinove loze" trebalo bi da bude emitovana na jesen, radnim danima, najpre na kanalu Superstar, a onda i na nekoj od pet nacionalnih televizija.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.