Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 03.06.2020 23:08:09
SERIJA-JESENJE-KIŠE / Snima se prva srpska originalna serija o lekarima
Beograd (MEDIA EXPRES) / 3. jun 2020. / Prva srpska originalna serija koja se bavi medicinskom tematikom, životom lekara i medicinskih radnika, čije snimanje uskoro počinje, nosi radni naslov "Jesenje kiše".

Kreativni tim "Original filma" bio je inspirisan da realizuje ovaj projekat, kako kažu, činjenicom da će nakon ere dominacije krimi igranih serijala, gledaoci poželeti drugačije sadržaje, sa više emocija i empatije.

Scenarista je dramski pisac Radoslav Lale Pavlović, čija nova serija prati život mladog lekara koji je odrastao i studirao u Beču u trenutku kada se vraća u rodni kraj svoga oca, u grad Kraljevo, da tu započne novu karijeru. Vrativši se u sredinu koju nosi u srcu, deleći međunarodno stečeno znanje sa strukom i svojim narodom, glavni junak konačno ima osećanje da živi kvalitetnim životom.

- Sada kada je projekat spreman zvuči neverovatna činjenica da nismo imali domaću originalnu seriju o lekarima iako je ovaj podžanr jedan od najpopularnijih na svetu. U Americi svake sezone se pojavi par novih “medicinskih” igranih serija, slično je u Rusiji, Koreji, Engleskoj, Nemačkoj. Naša serija u sebi nosi važne edukativne poruke i ima jak empatijski potencijal – kaže Verica Andrejić producent iz tima Original filma.

Ona ističe da igrane serije jesu najatraktivniji način da se ukaže na značaj ranog otkrivanja bolesti, da promovišu zdravstvenu prevenciju, kao i da istaknu neophodno poverenje u lekare.

- Pandemija iz koje izlazimo još jednom nas je podsetila na plemenitost ovog posla, i na žrtve koje svakodnevno nesebično podnose i pacijenti i lekari i medicinski radnici. Nova serija je istovremeno i puna ljudske drame, borbe za život, ali ima i puno humora, ljubavi i uživanja u životu koje pružaju manji gradovi sa živopisnom okolinom – ističe Andrejićeva.

Prema njenom mišljenju, povratak mladih stručnjaka u manje sredine i afirmacija životnog stila koji, između ostalog, obezbeđuje zdraviji, mirniji i najčešće kvalitetniji život, sigurno je još jedna velika poruka ovog projekta.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.