Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 03.06.2020 22:57:56
UNITED-GROUP-AKVIZICIJA / United Group kupuje grčki Fortnet
Amsterdam, London (MEDIA EXPRES) / 1. jun 2020. / United Group (UG), telekom i medijski operator, postigao je dogovor o preuzimanju manjinskog udela u grčkoj telekomunikacionoj kompaniji Fortnet.

U okviru transakcije, UG će preuzeti sve kreditne obaveze, konvertibilni dug i 36 odsto akcijskog kapitala Fortneta, shodno dogovoru postignutom sa Nacionalnom bankom Grčke, Alfa bankom, Pireus bankom i Atika bankom kao prodavcima, navodi se u saopštenju United Grupe. Transakcija, čiji se detalji neće objavljivati, u procesu je standardnih regulatornih odobrenja.

Od kada je BC Partners preuzeo United Grupu u martu 2019, ovo je treća po redu akvizicija te kompanije, posle prošlogodišnjeg preuzimanja bugarskog Vivacoma i Tele2 Hrvatska. UG procenjuje da će prihodi kompanije nakon završetka svih akvizicija premašiti 1,7 milijardi evra.

Fortnet, provajder usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj, zapošljava blizu 1.000 ljudi, i pruža usluge za gotovo 700.000 korisnika i više od 40.000 kompanija, navodi se u saopštenju.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.