Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 29.05.2020 20:15:39
SERIJA-KRALJ / Počelo snimanje serije "Kralj"
Beograd (MEDIA EXPRES) / 29. maj 2020. / Snimanje serije i filma "Kralj", u režiji Zdravka Šotre, a po romanu Vuka Draškovića, počelo je 28. maja u Belom dvoru u Beogradu.

Serija od 15 epizoda, prema kojoj će nastati i film, radi se u originalnoj produkciji "United Media", a reč je o filmskoj biografiji kralja Aleksandra I Karađorđevića, ekranizaciji romana "Aleksandar od Jugoslavije" Vuka Draškovića.

Zbog vanrednog stanja usled pandemije korona virusa, prva klapa je odložena za više od dva meseca. Čim je vanredno stanje ukinuto i čim su Filmski centar Srbije, producenti i Institut za javno zdravlje Batut usaglasili mere i preporuke za bezbedno snimanje u uslovima povišenog rizika od zaraze, stvoreni su svi preduslovi da snimanje počne, navode iz United Media.

Reditelj i scenarista Zdravko Šotra pomno je pratio početak snimanja i nije krio radost što su počeli sa radom. Kako kaže, na mere zaštite su se svi navikli i ekipi ne pada teško što su sa maskama i vizirima. O samoj seriji i Aleksandru Karađorđeviću kaže da je potrebno ljudima dati informacije o jednom čoveku i događajima o kojima se slabo zna.

- Mislim da će ova serija i film bar donekle povratiti neku sliku o njemu. Ono što je Vuk dao za ovaj projekat nije nikakva glorifikacija Aleksandra, on je prikazan kao čovek sa svim svojim slabostima i vrlinama koje je imao – dodaje Šotra.

I Vuk Drašković, autor romana po kojem je pisana serija prisustvovao je početku snimanja.

- Scenario se najvernije što može drži knjige. Aleksandar je, po mom uverenju, najveći državnik i vojskovođa u istoriji srpskog naroda, a istovremeno najomrznutiji i najoklevetaniji. Njega danas razapinju na stub srama, anatemišu ga zato što je stvorio Jugoslaviju. Prema njima, koji su razbili Jugoslaviju devedesetih, trebalo je da stvara Veliku Srbiju – kaže Drašković i dodaje da se nada da će ova serija razbiti predrasude koje postoje o kralju Aleksandru.

Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. Osim njih, oko 130 glumaca učestvovaće u ovom velikom projektu. Članovi glumačke ekipe su i Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Sergej Trifunović, Tanasije Uzunović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Jelica Sretenović...

Serija će se snimati na lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Francuskoj, a emitovaće se na televiziji Nova S.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.