Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 29.05.2020 20:10:21
RTV-SLO-DALET / RTV Slovenija proširuje partnerstvo sa kompanijom "Dalet"
Pariz, Francuska (MEDIA EXPRES) / 28. maj 2020. / Kompanija "Dalet", vodeći provajder rešenja i usluga za emitere i profesionalce koji se bave sadržajem, saopštila je da će RTV Slovenija prebaciti celokupne operacije vesti na Dalet Galaxy five.

Slovenački nacionalni emiter, koji je Daletov radio klijent više od 25 godina, proširuje partnerstvo sa kompanijom kako bi uključio i svoje televizijske operacije.

Moćna platforma Dalet Galaxy five poslužiće kao temeljno uredničko i orkestracijsko rešenje koje upravlja čitavim tokom proizvodnje i distribucije vesti za radio i televiziju preko produkcijskog haba koji se nalazi u Ljubljani, i kroz njegove regionalne lokacije u Kopru i Mariboru. Dalet Galaxy five takođe će zadovoljiti celokupne potrebe RTV Slovenije za radio produkcijom.

Dobijeno rešenje, koje je naručeno u saradnji sa Dalet Business Partner AVC-om, ponudiće konvergirano okruženje koje standardizuje alate i pojednostavljuje celokupne operacije vesti. Novi aranžman će značajno poboljšati efikasnost produkcije vesti za sve vrste platformi.

- Znali smo da će nam prelazak na konvergentno okruženje omogućiti optimizaciju sadržaja i resursa, ali tek kada je došlo do krize sa virusom Covid-19 shvatili smo koliko će kritičan biti ovaj skok za naše buduće operacije. Konkretno, centralizovanje našeg sadržaja standardizovanim alatkama koje pokreću dosledno korisničko iskustvo na agilnoj platformi sa izvornim integracijama znači da, čak i usred krize, možemo nastaviti da radimo sa maksimalnom efikasnošću – objašnjava Igor Kadunc, generalni direktor RTV Slovenija. - Prilagodljivost Dalet Galaxy five pomoći će nam da bolje upravljamo takvim izazovnim okolnostima u budućnosti, istovremeno stvarajući kohezivniji medijski ekosistem u kojem naše vesti i radio produkciju proizvodimo efikasnije nego ikada ranije.

Novi sistem rada RTV Slovenija sadrži Dalet Galaxy five – platformu za upravljanje imovinom medija i uređivanje koju pokreće Dalet Workflow Engine, Dalet Newsroom računarski sistem i sistem za produkciju vesti, Dalet Social Media Framework i Dalet OneCut multimedijski editor za uređivanje na licu mesta i daljinski.

- RTV Slovenije ranije je koristila Dalet za svoje radio operacije, dok su društveni mediji i TV bili podržani drugim proizvodima. Omogućavanje zaposlenima jedinstvenog korisničkog iskustva za celokupne operacije vesti sa Dalet Galaxy five, bilo da je to za radio, TV ili društvene medije, omogućiće povezani radni tok sa lakšim i efikasnijim pristupom, deljenjem, montažom i distribucijom sadržaja – komentariše Johann Zemmour, generalni direktor EMEA/APAC u kompaniji Dalet.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.